Transfăgărășan. Accident cauzat de un șofer inconștient care a intrat cu mașina pe contrasens în curbă, pe linia continuă – video

Șoferul unui autoturism Audi a provocat un accident rutier grav pe Transfăgărășan în cursul zilei de duminică, 7 august.

O filmare publicată pe Facebook arată că șoferul care conducea mașina Audi cu număr de Suceava a depășit pe contrasens într-o curbă extrem de strânsă, fără a avea vizibilitate și trecând și peste linia continuă.

Din cauza vitezei cu care a intrat în curbă n-a mai putut evita impactul cu o mașină care circula regulamentar și a apărut brusc în fața șoferul inconștient. Mașina lovită era înmatriculată în Satu Mare.

A intervenit Ambulanța care i-a acordat îngrijiri medicale unei tinere de 23 de ani.

Accidentul s-a produs pe partea aferentă județului Sibiu a Transfăgărășanului. Sensul de mers spre Bâlea Lac a fost complet blocat.

Evenimentul rutier a avut loc în cel mai aglomerat weekend din acest an pe Transfăgărășan. Pe ambele sensuri de urcare s-au creat ambuteiaje pornind de la 5-6 kilometri înainte de vârf. Distanța a putut fi parcursă în cel puțin 2 ore.

Principalul motiv al blocajului rutier a fost faptul că, ajunși în vârf, mulți șoferi au blocat sensul de mers minute în șir în așteptarea unei oportunități de a intra în parcările supraaglomerate.

Mulți șoferi necivilizați au depășit pe contrasens coloanele de mașini blocate. Este și cazul tânărului din Suceava care a decis să depășească în curbă.