3dots.ro

‘Este o blasfemie!’ – Petrecere cu lăutari în Trenul Regal. Regele Ferdinand şi Regina Maria, pe afiș, alături de muzicanți

‘Este o blasfemie!’ – Petrecere cu lăutari în Trenul Regal. Regele Ferdinand şi Regina Maria, pe afiș, alături de muzicanți

Casa Regală a reacţionat vehement în momentul în care a apărut informația despre petrecerea "clasică – mişto", cu şpriţuri şi lăutari, ce va fi organizată chiar de Ziua Naţională, în Trenul Regal. 

Organizatorii evenimentului dau asigurări că petrecerea va fi rafinată, cu vinuri scumpe şi brânzeturi fine, dar şi cu preparate din carne la proţap sau la ceaun.

Mai mult, au ţinut să nuanţeze că lăutarii sunt unii celebri, care au concertat şi la Scala din Milano.

Casa Regală a reacţionat însă vehement referitor la evenimentul ce va avea loc în Trenul Regal și la afişul acestuia, pe care apar Regele Ferdinand Întâi şi Regina Maria alături de lăutari.

"Este, din punctul meu de vedere, o blasfemie să se facă astfel de acţiuni în Trenul Regal şi nu consider că poate fi închiriată istoria României.

Cu siguranţă dezaprob total ceea ce se întampla acum, pentru că trenul regal l-a condus pe Regele Mihai pe ultimul drum, la Curtea de Argeş, şi acum, după cinci ani de zile, vedem că se întâmplă astfel de evenimente", a declarat directorul Administrației Proprietăților Regale.

Şi istoricii critică aspru decizia de a închiria Trenul Regal pentru astfel de evenimente.

"Să vezi că se organizează astfel de evenimente este trist, tocmai în anul centenarului încoronării a celui care a comandat trenul, marele Rege Ferdinand I.

Sper ca cineva să îşi ceară iertare de la Majestatea Sa Principesa Margareta, custodele coroanei, şi de la întreaga Românie", a susținut Adrian Niculescu, istoric.

Societatea Feroviară de Turism CFR SA este în insolvență, fiind controlată de administratorul judiciar Gabriel Iorgulescu.

Contactat de Antena 3 CNN, acesta a transmis că vagoanele vor fi folosite pentru transportul celor 80 de invitați din Gara CFR Băneasa, până în Gara CFR Sinaia și înapoi. 

Cu toate acestea, organizatorul evenimentului susține că acești invitați vor fi primiți cu preparate tradiționale și un taraf. Prețul biletului a costat 500 de euro.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs