3dots.ro

Tucker Carlson părăsește Fox News!

Tucker Carlson părăsește Fox News!

Tucker Carlson, unul dintre cei mai apreciați comentatori  politici din SUA,  părăsește Fox News, a anunțat gigantul media american, relatează BBC.

Fox precizează, într-un comunicat de presă, că postul de televiziune și Carlson au convenit de comun acord să se despartă.

Ultima emisiune produsă de Carlson la Fox News a fost cea de vineri, 21 aprilie, se mai precizează în comunicat.

Plecarea lui Carlson pare să fi fost una bruscă, neașteptată.

Într-unclip video distribuit pe Twitter de jurnalistul Aaron Rupar pare să-l arate pe Carlson încheindu-și emisiunea de vineri cu cuvintele ”ne vom întoarce luni”.

Intervalul orar ocupat de emisiunea lui Carslon în prime-time va fi împărțit de o serie de gazde interimare până în momentul în care se va găsi un înlocuitor permanent.

Anunțul despărțirii lui Tucker Carlson de Fox News vine la doar câteva zile după ce compania media a soluționat un proces de defăimare intentat de Dominion, producătoare a mașinilor de vot, în legătură cu acoperirea alegerilor prezidențiale din 2020.

În proces, Dominion a susținut că afacerea sa a fost afectată de faptul că Fox a răspândit afirmații false potrivit cărora mașinile sale au fost măsluite pentru a  împotriva fostului președinte Donald Trump.

Cazul a dus la dezvăluirea unor mesaje text care arătau că opiniile private ale lui Carlson contrastau cu cele afirmate în direct, în emisiunea sa.

Emisiunea sa, care a fost difuzată în intervalul prime-time de la 20:00 la 21:00 EST, a fost citată în mod repetat în documentele din instanță de către avocații Dominion, care au susținut că unele dintre emisiunile sale au fost defăimătoare.

În plus, Fox se confruntă, de asemenea, cu un proces intentat în martie de Abby Grossberg, în care aceasta l-a acuzat de ”stereotipuri sexiste josnice”.

Carlson a fost gazda show-ului Fox News cu cea mai mare audiență, cu peste trei milioane de telespectatori într-o seară obișnuită.

Carlson i-a luat un interviu lui Trump în urmă cu două săptămâni, chiar și după ce dezvăluirile din cazul Dominion au arătat că Carlson a spus în privat că îl „ura” pe fostul președinte.

De asemenea, el l-a intervievat pe directorul executiv al Twitter, Elon Musk, în ceea ce avea să devină ultima sa săptămână la Fox News.

 

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs