3dots.ro

Tudorel Butoi, despre crima de la Saturn: ”În joc este componenta sexuală, mai exact gelozia, invidia“

Tudorel Butoi, despre crima de la Saturn: ”În joc este componenta sexuală, mai exact gelozia, invidia“

Alina Ciobanu, fata de 18 ani, ucisă de cea mai bună prietenă pe litoral, a fost luată de rudele sale de la morga din Mangalia și va fi înmormântată în satul vasluian Buda.

Deși se cunoșteau încă din perioada grădiniței și erau cele mai bune prietene, în ultima perioadă, între ele exista o relație tensionată. Alina s-a plâns în nenumărate rânduri prietenului ei, dar și mătușii care o avea în custodie, că Loredana o ceartă continuu, pornind de la lucruri nesemnificative.

Într-un interviu acordat Antena 3 CNN, psihologul Tudorel Butoi consideră că motivul crimei este gelozia și că între cele două fete cu siguranță exista o relație tensionată din cauza unui băiat, iar gelozia este un mobil suficient de puternic pentru a duce la o crimă comisă cu sânge rece.

”Au mai fost crime în care o femeie a ucis-o pe alta. O să vedeți până la sfârșitul acestei cercetări că în joc este componenta sexuală, și anume gelozia, invidia pe care o poartă una dintre ele vizavi de cealaltă.

Acest mobil este foarte puternic și foarte generator de agresivitate. Atunci când apare un bărbat între două femei, am mai avut chestiuni de genul acesta, nu se pune problema a nu se deșira întregul fir în conformitate cu adevărul“, a explicat Tudorel Butoi.

Psihologul criminalist a arătat și de ce crede că Loredana a avut atâta sânge rece și putere să ducă la capăt crima și să încerce să șteargă urmele.

”Fata este învățată cu munca, învățată de mică cu greutățile, la hotel muncește… Ridică mese, scaune, covoare etc. Deci problema care s-ar pune dacă a putut sau nu să ducă trolerul și cadavrul este exclusă.

În ceea ce privește alte două persoane care apar ca umbre, neidentificate, sunt probleme de văzut, din punctul meu de vedere dacă ar fi fost și participarea a încă două persoane în povestea aceasta”, a mai spus Butoi.

Potrivit expertului, este posibil ca mărturisirea fetei să fi fost completă și să fie corespunzătoare adevărului.

”Această tânără va fi supusă unei expertize medico-legale psihiatrice, pentru că are 18 ani și este vorba despre infracțiunea de omor. Medicul legist, în comisie, își va expune și el opinia de specialitate cu privire la discernământ. Să așteptăm cu încredere rezultatele anchetei”, a concluzionat profesorul Tudorel Butoi.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs