«O fi de la încălzirea globală» – reacţia Salvamont Argeş după ce un american, echipat sumar, a fost găsit ghemuit în cort

Un turist american a luat la pas zona montană a județului Sibiu. Toate bune și frumoase, doar că era echipat total neadecvat pentru ascensiuni montane în această perioadă a anului și a rămas blocat pe munte. 

Așa că a rămas blocat in Custura Sărăţii, unde, din fericire, a reusit să se adapostească în cort, pană când a fost recuperat de catre salvamontiștii din Sibiu.

Salvamont Argeş a taxat usturător comportamentul turistului, ca de fiecare dată când a fost vorba despre situaţii similare, în care temerarii inconştienţi care pleacă pe munte fără să ştie cu ce urmează să se confrunte. 

“O fi de la încălzirea globală…Ne referim la lejeritatea echipamentului domnului în cauza. Ca sa nu mai spunem ca nu a avut habar unde vine si a facut atac de panică”, au  scris, pe Facebook, reprezentanții Salvamont Argeş.

Salvatorii montani atrag atenția asupra schimbărilor de temperatură în zona montană din această perioadă a anului şi asupra faptului că echipamentul adecvat face, de foarte multe ori, diferenţa între viaţă şi moarte.