Ce au pățit doi turiști germani care au crezut că România este în Schengen

Ce au pățit doi turiști germani care au crezut că România este în Schengen

Fără să aibă habar că România nu a fost primită în Spațiul Schengen, doi turiști germani, în vacanță în țara noastră, care călătoreau cu bicicletele au intrat ilegal în Ungaria, printr-un punct de trecere a frontierei temporar, închis însă în acel moment.

Imediat, scrie Presa SM, autoritățile maghiare au dat alerta și, după ce au reușit să-i identifice, cei doi s-au ales cu dosare penale pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Întâmplarea a avut loc miercuri, pe 3 mai, în jurul orei 17:40. Cei doi turiști germani au vrut să treacă, cu bicicletele, din România în Ungaria pe la Bercu (jud. Satu Mare) – Garbolcz (Ungaria), ghidați de GPS. Au ocolit obstacolul de beton și bariera și au pătruns ilegal pe teritoriul Ungariei, scrie sursa citată.

La scurt timp, autoritățile din statul vecin au emis o alertă și au transmis părții române imagini surprinse de camerele de supraveghere, cu cele două persoane care se deplasau pe biciclete.

Odată prinși, turiștii le-au spus autorităților maghiare că fuseseră ghidați de GPS și că, obișnuiți să călătorească liber prin Europa, fără controale vamale, nu știau că comit o faptă ilegală.

Cei doi s-au ales cu dosare penale pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat. Recent, Parchetul de pe lânga Judecătoria Satu Mare a dat „renunțare” în acest caz.

Acesta nu este un caz singular. Frecvent, turiști străini din UE, care călătoresc cu bicicletele, motocicletele sau chiar pe jos, ajung să încalce legea neintenționat, au transmis reprezentații Poliției de Frontieră.