TVR a depus plângere penală în cazul biletelor achiziționate de șeful delegației la Mondialul de Fotbal

Reprezentanții Televiziunii Române au depus o plângere penală privind modul în care au fost achiziționate și gestionate biletele oferite televiziunii publice, de către Cristian Oprean, coordonatorul delegației TVR în Qatar, se arată într-un comunicat al TVR.

"Inițial, TVR a demarat o procedură de cercetare disciplinară în urma unor e-mailuri prin care un cetățean a reclamat faptul că domnul Cristian Oprean, coordonatorul delegației televiziunii publice la Campionatul Mondial din Qatar, i-a vândut bilete pentru partida Franța – Maroc.

Tichetele erau marcate „ROTVR”, acestea fiind destinate Televiziunii Române, în calitate de broadcaster oficial al evenimentului pentru România, iar reclamantul nu a putut intra pe stadion din cauza condițiilor speciale în care biletele puteau fi folosite.

De asemenea, cetățeanul a reclamat faptul că a plătit o sumă mult mai mare decât cea înscrisă pe bilete.

Ulterior, într-un interviu, domnul Cristian Oprean a declarat că a cumpărat un număr de 64 de bilete la Campionatul Mondial  ”pentru prieteni", pentru ”a ajuta".

Totodată, coordonatorul delegației TVR la CM Qatar 2022 a recunoscut că nu a anunţat conducerea instituției pentru că ”nu era nevoie" – în contextul în care aceste facilităţi erau oferite Societăţii Române de Televiziune de către FIFA prin intermediul EBU (European Broadcasting Union).

Cu toate acestea, ca urmare a consultării portalului oficial pus la dispoziţie de FIFA pentru comanda biletelor, reprezentanții TVR au aflat că domnul Oprean a achiziționat în numele TVR, dar fără să fie mandatat în acest sens, nu 64, ci 712 de tichete de acces la diferite partide ale CM de Fotbal 2022.

Prin acțiunile sale, domnul Cristian Oprean și-a depășit atribuțiile de coordonator al delegației TVR la CM din Qatar și a abuzat de poziția sa pentru a achiziționa și transmite altor persoane biletele emise de reprezentanţii FIFA pentru SRTv.

La începutul săptămânii trecute, domnul Oprean și-a înaintat demisia înainte ca cercetarea disciplinară demarată de conducerea TVR să fie încheiată, motiv pentru care procedura internă a fost sistată. În aceste condiții, managementul TVR a decis sesizarea organelor de urmărire penală"", potrivit comunicatului remis de Televiziunea Publică.