Protest la TVR. Personalul tehnic a refuzat să intre în emisie din cauza condițiilor de muncă

Protest la TVR. Personalul tehnic a refuzat să intre în emisie din cauza condițiilor de muncă

Programul TVR Info a fost modificat după protest spontan al personalului tehnic.

Emisiunea ”Tema zilei”, care trebuie să fie difuzată în direct pe canalul TVR Info, nu a mai început la ora programată, ora 21.

Conform unor surse din cadrul instituției, personalul tehnic a refuzat să intre studioul 11, cel în care era produsă emisiunea, din cauza condițiilor de muncă pe care le consideră nu numai improprii, ci și periculoase.

Principala problemă pe care au ridicat-o a fost lipsa funcționării climatizării. Zilele trecute, o angajată a fost luată cu salvarea din regia de emisie după ce i s-a făcut rău din cauza căldurii, informează stiripesurse.ro.

Prezentatorii emisiunii au fost nevoiți să își încarce singuri prompterul, genericele și materialele video, însă fără ajutor tehnic pentru sunet emisiunea nu a putut porni la ora programată.

După aproximativ o jumătate de oră, angajații au fost convinși să intre în studio, pentru a se putea transmite în direct un interviu cu ministrul Mediului, Mircea Fechet. Până la acel moment, pe post a rulat o emisiune înregistrată.

Angajații mai reclamă faptul că nici nu au cui să se plângă, în condițiile în care PDG-ul instituției, Cristian Turturică, ar fi plecat.