3dots.ro

Ultima postare a lui Lucian Duță, înainte să fie condamnat: Nu ne ajunge că suntem săraci, proști și bolnavi

Ultima postare a lui Lucian Duță, înainte să fie condamnat: Nu ne ajunge că suntem săraci, proști și bolnavi

Medicul Lucian Duță, președintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate în timpul guvernării PD-L, a postat ultima oară pe Facebook cu trei zile înainte să primească, definitiv, 6 ani de închisoare pentru o mită de 6,3 milioane de euro.

Medic și fost consilier general la Primăria Capitalei, Lucian Nicolae Duță, în vârstă de 52 de ani, a fost șeful CNAS până din 2009 și până în mai 2012, când și-a dat „demisia de onoare”. 

În 2013, Duță a fost secretarul executiv al Partidului Democrat Liberal. El a mai fost manager la spitalele CF2 (2007) și Județean Ilfov (2004-2006), dar și director general adjunct în cadrul Direcției Asistență Medicală din Ministerul Sănătății (2004). 

Curtea de Apel din București a păstrat, luni, pedeapsa pe care fostul șef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duță, o primise în primă instanță de la Tribunalul București, 6 ani de închisoare. 

Lucian Duță fusese trimis în judecată în decembrie 2018, sub control judiciar pe cauțiune, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), fiind acuzat de luare de mită în formă continuată.  

Concret, în perioada 2010-2012, Lucian Duță, în calitate de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, a pretins de la reprezentanții a două firme de software un comision de 10% din valoarea fiecărui act adițional sau contract semnat și a primit 6.300.000 de euro, dintre care 5.500.000 euro prin transferuri bancare și 800.000 euro în numerar, conform procurorilor DNA. 

Ce scria Lucian Duță cu trei zile înainte de condamnare

Cu trei zile înainte să fie condamnat, Duță reacționase, pe Facebook, după investigația în care Recorder arăta ”cea mai mare scurgere de date din sistemul medical românesc”, prin care Casei de Asigurări de Sănătate Constanța făcea vizibile CNP-urile și tratamentele a peste 130.000 de pacienți din județ.

”Îmi este greu să comentez ceea ce s-a întâmplat la Casa de Asigurări Constanța. În orice țară din lume impostorii intitulați pompos “președinți “ de casă de asigurări ar trebui demiși imediat!.

Bătaia de joc a securiștilor și cretinilor care conduc România a atins apogeul. Nu ne ajunge că suntem săraci, proști și bolnavi. Acum am intrat în faza în care bolnavii sunt expuși public. Și nimănui nu-i pasă!”, a scris Duță, într-o postare denumită ”Proștii și bolnavii”.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs