Ultimele cuvinte ale lui Mihai Făgădaru, înainte să fie răpus de COVID: «Nu sunt de acord să mă intubeze. Aveţi grijă de copiii mei!»

20 Noi 2021 | scris de Cristina Romanescu

Mihai Făgădaru s-a stins la 43 de ani, pe secţia ATI a unui spital din Capitală. Acesta se îmbolnăvise de COVID şi alesese să se trateze singur, acasă, cu antivirale. A ajuns la spital mult prea târziu pentru ca medicii să-l mai salveze.

Ultimele cuvinte ale lui Mihai Făgădaru, înainte să fie răpus de COVID: «Nu sunt de acord să mă intubeze. Aveţi grijă de copiii mei!»

Mihai Făgădaru era cunoscut pentru apariţiile sale la protestele anti-COVID, anti-mască, anti-vaccin şi anti-restricţii organizate în piaţa Victoriei şi piaţa Universităţii. Era un apropiat şi al senatoarei Diana Şoşoacă, şi aceasta o prezenţă constantă la protestele anti-vacciniştilor.

Doar că Mihai Făgădaru s-a îmbolnăvit tocmai de boala a cărei existenţă o nega. A ales să se trateze singur, acasă. Luase antivirale puternice iar starea sa s-a agravat rapid, mai ales că suferea de comorbidităţi.

Înainte să se stingă, de pe patul de spital, acesta le-a transmis apropiaţilor un mesaj audio, în care le spunea că refuză să fie intubat, că se teme de moarte şi că dacă va muri, cei rămaşi să aibă grijă de copiii lui.

Medicii avertizează că evoluţia COVID este galopantă, starea pacienţilor se degradează de la o zi la alta, iar automedicaţia este total contraindicată. Orice tratament trebuie luat numai cu îndrumarea unui medic.


CLICK - Follow us on Google News