3dots.ro

Un actor de la Teatrul Național din Cluj, uluit de gestul unor femei aflate în primul rând la spectacol: ”Au așteptat să se facă întuneric în sală!”

Un actor de la Teatrul Național din Cluj, uluit de gestul unor femei aflate în primul rând la spectacol: ”Au așteptat să se facă întuneric în sală!”

„Probabil Într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, Cristian Grosu, actor la Teatrul Național din Cluj-Napoca, atrage atenția asupra deviațiilor de comportamentului pe care unii spectatori îl au în timpul pieselor de teatru.

Angajat al Teatrului Naţional din Cluj din anul 2006, Cristian Grosu spune că nu este pentru prima dată când este uluit de preocupările celor din sală în timpul.

Două domnișoare, trecute, au început să mănânce shaorma

”Pe când jucam Hamlet la TNC, două domnișoare (trecute) care stăteau în primul rând, chiar după începerea spectacolului, au început să mănânce shaorma (credeți-mă că nu e o glumă) cu de toate.

Probabil au așteptat să se facă întuneric în sală… Pentru că personajul meu intra din sală printre spectatori, am reușit să le atrag atenția.

În orice caz, gestul lor, gestul de a mânca într-o sală de spectacole mi se pare de un extrem prost gust. Nu mai vorbesc despre ținută, telefon mobil, ș.a.m.d. Mi se pare mai mult decât corect să întrerupi un spectacol dacă spectatorii dau dovadă de prostie cronică”, a spus actorul.

Spectatorii de teatru, fără maniere și în restul lumii

Comentariul românului vine după ce în această săptămână actorul Andrew Scott a declarat că a fost nevoit să întrerupă faimosul monolog al lui Hamlet, pe scenă, când a observat că un spectator din primele rânduri se apucase să trimită email-uri de pe laptop.

S-a întâmplat în 2017, dar Scott a făcut dezvăluirea într-un interviu recent. ”Când îl jucam pe Hamlet, un tip și-a scos laptopul – nu telefonul, laptopul – în timp ce eu eram în mijlocul monologului ”A fi sau a nu fi. Am făcut o pauză și [echipa de scenă] mi-a spus: ”Mergi mai departe” și mi-am spus, ”Nici gând!”. Și nu și-a dat seama, mă oprisem de multă vreme”, a povestit Andrew Scott.

Scott a mai adăugat că de-abia după ce femeia care îl însoțea pe utilizatorul laptopului i-a dat un ghiont și el a catadicsit să-l pună deoparte.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU