Un bătrân, ofițer în rezervă, pus la pământ pentru nepurtarea măștii - video

21 Feb 2021 | scris de Monica Pavelescu

De la lege la aplicarea ei are loc un proces intelectual, o judecată rațională care ar trebui să evalueze condițiile și modul în care se acționează, numai că pentru jandarmi a fost și va fi greu să treacă de timiditatea cu care acționează împotriva clanurilor, compensând în schimb atunci când nu e cazul...

Un bătrân, ofițer în rezervă, pus la pământ pentru nepurtarea măștii - video

Un bătrân care participase la un miting ce a avut loc sâmbătă seară în Capitală, împotriva legii vaccinării obligatorii, unde nu purtase mască de protecție, a fost oprit de jandarmi, dar a refuzat să se legitimeze.

Un bătrân a fost pus la pământ de jandarmi și încătușat pentru că nu a purtat mască și le-a întors spatele oamenilor legii. Incidentul .

- Deci dacă v-ați gândit că am părul alb, vă mai repet o dată. Sunt ofițer al Armatei Române în rezervă și dacă vreți să ne batem, ne batem, nicio problemă, aici în parc ne batem. Nu vă spun, mă puteți indentifica după și scrieți că nu am făcut-o. Și care e problema?

- Vă rugăm să rămâneți pe loc! 

- Fără motiv îl agresați, fără motiv! Fără motiv, pur și simplu! Incredibil ce se întâmplă! Incredibil ce se întâmplă! Dumnezeule, ce face! Incredibil, nu am pomenit așa ceva! Incredibil, fără motiv!

El fost imobilizat, băgat în duba Jandarmierei și dus la Secția 17 de Poliție. Bărbatul spune acum că va depune o plângere penală.

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a precizat că a fost dispus un control pentru verificarea modului de acțiune al jandarmilor și respectatea procedurilor.

”În urma refuzului repetat al persoanei de a prezenta datele necesare în vederea legitimării și de a respecta recomandările făcute cu privire la portul măștii sanitare de protecție pe timpul unei adunări publice, jandarmii care asigurau măsurile de ordine și siguranță publică la manifestația respectivă, au condus persoana la secția de poliție, pentru a fi identificată și sancționată contravențional.

Bărbatul a fost sancționat cu amendă în valoare de 1000 de lei, pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară și refuz de legitimare, conform prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și Legii 61/1991 *republicată, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”, a precizat sursa citată.

____________________

Precizare din partea MApN

”Cu privire la informațiile apărute în spațiul public, referitoare la incidentul din București, de sâmbătă, ora 18.30, din apropierea Palatului Parlamentului, în care un bărbat ce a fost imobilizat de un echipaj al Jandarmeriei ar avea calitatea de ofițer în rezervă al Ministerului Apărării Naționale.

Pentru corecta informare a opiniei publice, Biroul de presă al MApN este împuternicit să facă următoarele precizări: În urma verificărilor efectuate, cetățeanul în cauză nu figurează ca ofițer în rezervă în evidențele MApN”, anunță un comunicat al Ministerului Apărării.


CLICK - Follow us on Google News