Un bebeluș de o lună a murit la spitalul din Târgu Jiu după ce, cu o zi înainte, fusese fusese trimis acasă de medici

La Spitalul Județean Gorj a fost deschisă o anchetă după ce un bebeluș de numai o lună a încetat din viață, după ce a fost primit la UPU în stop cardio-respirator. Micuțul fusese consultat cu o zi mai devreme și trimis acasă, medicii considerând că starea de sănătate proastă în care se afla era cauzată de o constipație.

Incidentul s-a petrecut miercuri dimineață, când, în jurul orei 8, bebelușul a fost adus la spital de părinți în stop cardio-respirator. Imediat, o echipă formată din medici de la pediatrie, ATI și cardiologie i-au acordat imediat primul ajutor micuțului, dar, din nefericire, nu a mai fost nimic de făcut.

„Sugarul nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul. În cursul zilei de mâine (n. red joi) va fi efectuată necropsia, al cărei rezultat va fi comunicat. Au fost anunțate Serviciul de Medicină Legală, Inspectoratul Județean de Poliție Gorj și Direcția de Sănătate Publică Gorj”, a declarat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Reprezentanții spitalului afirmă că bebelușul fusese consultat de medici și cu o zi în urmă și, la recomandarea medicului, familia l-a luat acasă, urmând să-i administreze tratamentul recomandat.

„Familia s-a prezentat pe 21 mai după-amiază, la Cabinetul de Pediatrie din Ambulatoriu, acuzând constipație (lipsă scaun). A fost consultat de medic; în timpul consultului sugarul a prezentat scaun. I s-a recomandat tratament și monitorizare prin cabinetul medicului de familie”, a spus purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu.

Polițiștii au deschis dosar penal și așteaptă și rezultatele necropsiei, pentru a stabili circumstanțele în care s-a petrecut tragedia.

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories