Un italian revenit recent din România, confirmat cu coronavirus la Rimini

25 Feb 2020 | scris de Anita Raicu

Un bărbat de 71 de ani revenit recent din România a fost confirmat cu coronavirus la Rimini, el fiind în prezent internat, informează presa italiană.

Un italian revenit recent din România, confirmat cu coronavirus la Rimini

Potrivit publicației Il Resto del Carlino, este primul caz de infectare cu coronavirus din Rimini.

Conform unui buletin medical comunicat de regiunea Emilia-Romagna marți, este vorba despre un bărbat în vârstă de 71 de ani, cu domiciliul în Cattolica, însurat cu o româncă.

Bărbatul s-a întors în Italia dintr-o călătorie efectuată în România weekendul trecut. În urma unor simptome asociate gripei, el a mers luni la camera de gardă a spitalului din Cattolica, iar de acolo a fost transportat la Rimini, unde s-a confirmat infectarea cu coronavirus.

Pacientul este internat în secția de boli infecțioase a spitalului din Rimini, iar starea sa de sănătate nu este gravă și nu îi pune viața în pericol.

În perioada 18 februarie – 22 februarie, bărbatul a fost în vizită la soacra sa, și a avut mai multe întâlniri de afaceri în Craiova. Bărbatul are cetățenie italiană, iar soția este româncă, din Gorj.

Autoritățile trebuie acum să refacă traseul parcurs de bărbat. După ce autoritățile din România vor reuși să aibă toate datele și tot traseul celor doi soți, vor putea stabili dacă sunt și alte persoane infectate în România. MAE a confirmat informația privind vizita sa în Craiova.


CLICK - Follow us on Google News