Un preot se întreabă dacă cei care nu au votat la referendum nu merită excomunicați de biserica

9 Oct 2018

Cosmin Santi, cadru didactic al Facultății de Teologie de la Universitatea Valahia din Târgoviște, și preot paroh al comunității de la Viforâta, reacționează extrem de dur după eșecul referen

Într-o postare făcută pe contul său de Facebook, preotul Cosmin Santi consideră că biserica trebuie să-și reconsidere poziția în societatea din ce în ce mai laică și se întreabă dacă întoarcerea la metodele folosite de biserică în primele secole ale creștinismului nu este o cale de a reduce incultura și imoralitatea românilor, relatează Gazeta Dâmboviței.

«Astăzi cred că am înțeles unde se află națiunea română. Câtă incultură și imoralitate este în România. Biserica trebuie să își reconsidere poziția în societate.

Este momentul să reutilizăm prescripțiile canonice cu privire la instituția penitenței din primele veacuri creștine, iar pentru dușmanii Bisericii și ai lui Hristos este momentul de a face uzanță de afurisire, anatemă și excomunicare.

E momentul să extirpăm răul din rădăcină pentru a nu se extinde acest cancer al necredinței în credincioșii fideli.

Nu mai putem acorda binecuvântare la cununie, la înmormântare celor care luptă împotriva bisericii și a lui Dumnezeu», a scris Cosmin Santi pe Facebook.

Postarea are setările de confidențialitate astfel încât să fie văzută doar de prieteni, precizează sursa citată. 

preot-excomunicare-neparticipare-referendum

SHARE