3dots.ro

Cum au fost distruse toate dozele de vaccin anti-COVID-19 din Petroşani, chiar în prima zi de vaccinare 

Cum au fost distruse toate dozele de vaccin anti-COVID-19 din Petroşani, chiar în prima zi de vaccinare 

Toate cele 60 de doze de vaccin împotriva SARS-CoV2 livrate centrului de vaccinare din Petroşani au trebuit distruse, chiar în prima zi de vaccinare.

Cele zece flacoane de vaccin împotriva Covid 19, livrate de duminică la centrul de vaccinare din municipiul Petroşani, pentru a fi folosite începând de luni, au fost distruse, după ce o asistentă comunitară nu le-a păstrat la temperatura corespunzătoare, prezicează Sebastian Mezei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara.

”Este vorba flacoane care conţineau în total 60 de doze de vaccin, alocate pentru ziua de luni centrului din Petroşani.

Din păcate, cu o zi în urmă, asistenta comunitară nu a respectat metodologia şi lanţul de frig pentru aceste vaccinuri. Ele trebuiau ţinute la o temperatură de 2 – 8 grade Celsius, timp de 120 de ore după degivrare, însă ea le-a introdus într-un congelator, unde au stat la minus 19 grade Celsius”, a declarat şeful DSP Hunedoara, pentru cotidianul Adevărul.

Vaccinurile nu au mai putut fi utilizate, iar pacienții care s-au programat la vaccinare în centrul din Petroşani au fost nevoiţi să aştepte până la sosirea altei tranşe de vaccin.

Procesul de imunizare din Petroşani a început cu o întârziere de câteva ore, a mai informat DSP Hunedoara.

Asistenta comunitară, angajată de primărie, dar plătită de Ministerul Sănătăţii, a fost exclusă de la centrul de vaccinare şi nu va mai lucra în niciun astfel de centru. 

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs