#Teleormanleaks. Valiză cu mii de documente din interiorul Tel Drum, găsită de un localnic pe proprietatea lui

3 Nov 2018

O valiză cu informații esențiale din interiorul corporației Tel Drum a fost găsit în zona rurală din Teleorman, de către un localnic, chiar pe proprietatea lui, scrie RISE Project.

De menționat faptul că procurorii DNA care anchetează cazul Tel Drum n-ar fi avut acces la informațiile conținute de documentele aflate în valiză atunci când au percheziționat fizic și informatic sediul firmei, anul trecut.

Cel care a găsit valiza cu documente a contactat o sursă RISE Project din județul Teleorman.

Potrivit RISE Project, în valiză s-ar afla:

- Un hard negru în care a fost salvat tot conținutul de 63,39 GB din computerul unui om-cheie de la Tel Drum, precum mii de facturi, contracte, bilanțuri, devize, procuri, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont etc., dar și mii de imagini foto/video de la evenimentele companiei, cu personajele grupării și standardul lor de viață, documente, selfie-uri, capturi de ecran cu discuții.

- O tabletă Samsung P1000 Galaxy Tab din 2010 care i-a aparținut directorului general Tel Drum, Petre Pitiș. Aceasta conține, de exemplu, peste 1.000 de fotografii din excursii exotice cu anturajul, întâmplări din firmă și momente de familie, dar și o agenda cu 980 de numere de telefon strânse în ultimii ani: “Băsescu”, “Hrebe”, “Dăncilă”, “Bănicioiu”, “Pieleanu” sau ... “L I V I U”.

- Un stick de memorie cu informații de lucru ale unei șefe de gestiune din Tel Drum.

- Peste o mie de hârtii, precum copii de pe documente personale ale familiei Dragnea sau planurile detaliate ale unei proprietăți-mamut din Alexandria.

Cum de s-a întâmplat ca valiza să fie rătăcită de cei care o voiau ascunsă, într-un asemenea hal încât să dea întâmplător cineva peste ea, e un aspect care urmează să nu fie clarificat niciodată, probabil.

Cu acest mic ajutor, Liviu Dragnea pare că e mai aproape ca niciodată de ieșire, fix așa cum nu și-a dorit, ca un prost…

Dacă este de lansat un scenariu, și-avem dovezi că în România aproape orice este posibil, nu cumva spargerea din vila din Bolintin a senatorului PSD Bădălău, petrecută noaptea trecută, are vreo legătură cu apariția acestei valize compromițătoare pentru Dragnea, care astfel și-ar fi schimbat proprietarul?

SHARE