Informații despre cazul ”pistolarului” din Vama Veche: ”Își ținea pistolul ba la tâmplă, ba la gât, mai bea dintr-o bere”

Informații despre cazul ”pistolarului” din Vama Veche: ”Își ținea pistolul ba la tâmplă, ba la gât, mai bea dintr-o bere”

Bărbatul în vârstă de 50 de ani care a împușcat, accidental, un tânăr în Vama Veche este colonel în rezervă și a venit la mare înarmat cu un pistol de calibrul 9 milimetri.

Aproape patru ore a durat operațiunea polițiștilor și jandarmilor de vineri, 14 iulie a.c., din campingul Vama Veche. Forțele de ordine s-au mobilizat, au blocat străzi, au cerut martorilor să plece, în timpul operațiunii de negociere.

Un conflict banal, cumva stimulat și de starea de irascibilitate și agresivitate pe care media o promovează de ani buni, s-a transformat într-un scandal care putea să aibă un final tragic.

Scandalul a izbucnit între mai mulți tineri, care au ascultau muzică la cote înalte de decibeli, în campingul din Vama Veche, și un turist în vârstă de 50 de ani, care fix în același moment dorea să se odihnească.

În timpul scandalului, bărbatul în vârstp de 50 de ani a scos o armă de foc, un pistol de 9 milimetri și a  tras în beton, ca să își sperie adversarii, spun martorii, dar proiectilul a ricoșat și l-a rănit pe un tânăr de 21 de ani în picior.

Au urmat scene teribile. În timp ce victima a ajuns la spital, cel care a tras și-a pus pistolul la tâmplă și a amenințat că se omoară.

”Își punea pistolul la cap, și punea pistolul la gât, mai bea din bere” a declarat unul din martori despre cele petrecute.

”El, din ce am auzit, zicea (turistul – N.R.) că i s-a descărcat arma accidental. Am înțeles că omul avea permis de port armă și că nu ar fi vrut să facă rău cuiva.

Apoi el a crezut că l-ar fi omorât pe băiatul acela și de aceea voia să se omoare și el”, spune angajata unui magazin din zonă.

”Eu am înțeles că a tras efectiv cu pistolul în piciorul unui tânăr. Până la urmă, e Vama Veche, aveau ei ceva de împărțit. Era blindat de poliție aici, nu am văzut în viața mea atâtea mașini”, declară un alt tânăr.

În cele din urmă, turistul a lăsat pistolul și s-a predat. Pistolul pe care îl avea este o armă cu glonț, calibrul 9 milimetri.

Bărbatul estecolonel în rezervă. Martorii spun că a venit la mare singur, pe motocicletă, dar nu este încă foarte clar de ce a plecat în vacanță având asupra sa o armă de foc.

”De la fața locului a fost ridicată arma folosită de persoana în cauză, respectiv o armă letală cu glonț de calibrul 9×19 mm, pe care aceasta o deținea legal.

Bărbatul a declarat că, pe fondul consumului de alcool și al unor neînțelegeri cu alte persoane din camping, ar fi acționat accidental pistolul”, precizează IPJ Constanța.

Potrivit polițiștilor, bărbatul a fost dus la Clinica de Psihiatrie Palazu Mare, pentru a fi examinat din punct de vedere neuropsihic.

„În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, uz de armă letală fără drept, tulburarea ordinii și liniștii publice și amenințare”, mai menționează IPJ Constanța.