Vaslui. Polițiștii au trecut pe lângă cadavrul unei femei pe care tocmai o ucisese soțul ei. Corpul a fost găsit de rude câteva ore mai târziu

Un echipaj de poliție chemat să cerceteze decesul unui bărbat găsit spânzurat în localitatea Cepești din județul Vaslui nu a observat că în aceeași curte se află cadavrul unei femei, soția celui spânzurat. Trupul femeii a fost găsit șase ore mai târziu de rude…

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, miercuri, 27 iulie, ora ora 12.25 Poliția municipiului Bârlad a fost anunțată că un bărbat de 40 de ani din localitatea Cepești, comuna Bogdănița, a fost găsit spânzurat în curtea locuinței.

Descoperirea a fost făcută de fiul bărbatului, un copil de 5 ani. Băiețelul și-a alertat fratele mai mare, un băiat de 9 ani, care a tăiat funia, apoi a anunțat vecinii.

La fața locului, s-a deplasat un echipaj de poliție Secția 3 Rurală Bârlad și un echipaj SMURD. Cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru salvarea bărbatului, declarând decesul. Cadavrul a fost ridicat și transportat la morgă în vederea efectuării necropsiei.

Plecând de la ideea că au de-a face cu o ”banală” sinucidere, polițiștii nu au extins cercetările la fața locului. Nu li s-a părut suspect că soția celui spânzurat nu se afla în gospodărie, gândindu-se că este plecată de acasă.

Polițiștii au plecat de la locul sinuciderii, întocmind un dosar penal pentru ucidere din culpă, formularea clasică în astfel de cazuri.

Șase ore mai târziu, la ora 20.31, Poliția Municipiului Bârlad a fost din nou sesizată, că în gospodăria bărbatului spânzurat rudele au găsit și cadavrul soției acestuia.

Trupul femeii de 30 de ani prezenta urme de violență la nivelul capului și a fost găsit într-o anexă din curte de o cumnată care căuta hrana pentru păsările din curte.

Abia după a doua solicitare la fața locului a fost trimis un echipaj din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Vaslui pentru a efectua cercetări extinse la fața locului.

Cum a fost posibil ca polițiștii să treacă pe lângă victimă, care încă nu se știe dacă era în viață sau era decedată la sosirea echipajului? Este o întrebare la care oficialii Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui nu au oferit un răspuns încă.

Oficialii instituției au comunicat că ”întrucât în cauză exista suspiciunea comiterii unei infracțiuni contra vieții, cercetările au fost preluate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, urmând a fi efectuate cercetări, pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au produs cele doua decese”.

În urma celor doi soți au rămas doi copii mici orfani. Rudele spun că tragedia s-a produs pe fondul geloziei bărbatului de 40 de ani. Bărbatul și-ar fi lovit soția cu o sapă în cap, iar târât-o în anexa din curte și apoi s-a spânzurat.