3dots.ro

Fostul viceprimar al Timișoarei Adrian Orza a murit la 54 de ani în urma unui infarct

Fostul viceprimar al Timișoarei Adrian Orza a murit la 54 de ani în urma unui infarct

Fostul viceprimar al Timișoarei, Adrian Orza, a încetat din viață la vârsta de 54 de ani în urma unui infarct. Decesul subit al fostului viceprimar al Timișoarei a provocat o undă de șoc în comunitatea locală

Adrian Orza a fost unul dintre cei mai apreciați politicieni din Banat, fiind primul și singurul om care a obținut, după Revoluție, un mandat de consilier independent în Timișoara.

Și pe plan personal, Adrian Orza a împlinit o frumoasă poveste de viață, fiind tatăl adoptiv al unei fetițe abandonate. Până în 2016, Adrian Orza a evitat să vorbească public despre gestul său, pentru a nu fi interpretat ca unul de imagine.

”A fost un sentiment spontan faţă de micuţa Cristina pe care o văzusem în momentul respectiv şi sentimentul ăsta e absolut special. Atât de special încât în clipa de faţă, dincolo de faptul că ea reprezintă pentru mine şi familia mea centrul Universului, a născut în mine ideea că e fiica mea 101 la sută.

Eu nu o privesc ca pe o adopţie, ci ca pe un dar de la Dumnezeu. Am vorbit după aceea cu toţi prietenii mei care au copii, spunându-le cât de înălţător e sentimentul de a primi de la Dumnezeu în grijă un astfel de copil.

Dincolo de frumuseţea şi fericirea întâmplării în sine, e şi o mare responsabilitate pentru că aceşti copii au o sensibilitate aparte şi trebuie să ai o mult mai mare iubire decât dacă ar fi copilul tău”, declara fostul viceprimar.

Absolvent a două facultăți (Electrotehnică și Management în Industrie și Transporturi), Adrian Orza a ajuns în 1995 șeful Biroului Marketing de la fabrica de țigări din Timișoara. În 1999 a ajuns director general al fabricii.

După doar un an în această funcție a părăsit postul, fiind ales viceprimar al Timișoarei. Orza a ocupat funcția de viceprimar al Timișoarei timp de 12 ani, în mandatele primarului Gheorghe Ciuhandu, pentru cotidianul Adevărul.

Din 2012 până în 2020, Adrian Orza a fost consilier local independent, fiind singurul timișorean din istoria postdecembristă care a reușit această performanță.

În ultimii ani, Adrian Orza a dezvoltat în localitatea Șag, cu fonduri europene, o fermă de legume bio, ajungând și furnizor al lanțului de supermarketuri Profi.

Fostul primar al Timișoarei Gheorghe Ciuhandu cel care l-a promovat și susținut pe Adrian Orza, a reacționat la vestea tristă a decesului fostului său colaborator.

”Am aflat și eu cu regret despre decesul lui Adi Orza și îmi pare foarte rău pentru că era un om plin de inițiativă, avea foarte multe calități, era în plină vigoare și cred eu că ar mai fi avut multe de spus și de făcut în viață.

Uneori se întâmplă și astfel de nedreptăți, mor unii care n-ar trebui să moară și trăiesc alții care fac umbră pământului. Regret foarte mult decesul lui și exprim condoleanțe familiei.

Avea multe calități pe care i le-am recunoscut și apreciat ca atare. Aceste calități pe care le avea, și faptul că avea putere de muncă, îl îndreptățeau și l-ar fi îndreptățit să aspire poate în continuare la un rol important în viața acestui oraș”, a declarat Gheorghe Ciuhandu.

 

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs