Doi copii și mama unuia dintre ei au murit la Timișoara, posibil în urma unei deratizări făcute în bloc

18 Noi 2019 | scris de Monica Pavelescu

Trei persoane - doi copii şi mama unuia dintre ei - au murit la Timişoara, iar alţi patru sunt în stare gravă internați în spital.Cei doi copii care au decedat aveau 3 ani, respectiv 9 zile, iar femeia avea 28 de ani.

Doi copii și mama unuia dintre ei au murit la Timișoara, posibil în urma unei deratizări făcute în bloc

Potrivit mai multor surse citate de media principala ipoteză în legătură cu cauza producerii deceselor este o dezinsecție ce a fost efectuată în bloc între 16 și 18 noiembrie. La finalizarea acestei operațiuni, familii din cinci apartamente au sunat la ambulanță pentru că s-au simțit rău.

Prima dată Ambulanţa a fost chemată sâmbătă pentru un bebeluş de doar 10 zile, care prezenta vărsături și diaree. Copilul a fost transportat de urgenţă la spital, unde a intrat în stop cardio-respirator și a decedat.

Câteva ore mai târziu, ambulanța a fost solicitată din nou la aceeaşi pentru a acorda primul ajutor unui copil de trei ani care se simțea rău. Medicii l-au transportat și pe acesta la spital, iar la un moment dat micuțul a intrat și el în stop cardio-respirator și a decedat.

Tot sâmbătă, alți doi copii care locuiesc în același bloc au ajuns și ei la spital. De asemenea, patru adulți, care locuiesc în același imobil din Timişoara, au avut nevoie de îngrijiri medicale. Între ei și mama copilului de 3 ani, decedat sâmbătă. Femeia de 29 de ani a fost găsită luni dimineață în stop cardio-respirator şi ulterior medicii au constatat decesul. 

Ca urmare a numărului mare de victime, conducerea Spitalului de Urgenţă Timişoara a sesizat Direcția de Sănătate Publică și Poliția. 

DSP a prelevat probe de apă și a a chemat reprezentantul firmei de deratizare pentru a se stabili ce substanțe au fost folosite la deratizare.

”Femeia a ajuns la noi astăzi (luni - N.R.), în stop cardio-respirator. Femeia era mama copilului de 3 ani, care a murit în weekend. Și soțul femeii a ajuns la noi, dar el este în stare bună. Am sesizat DSP, pentru că este vorba de o situație neobișnuită. Cel mai probabil, astăzi vor ajunge la spital și ceilalți locatari, în urma sesizării pe care noi am făcut-o la autorități”, a declarat Doina Poenaru, medic primar UPU Timiș.

”Toți locatarii din bloc au fost evacuați. Ei au fost transportaţi cu microbuze de la ISU şi cu ambulanţe de prim ajutor la Unitatea de Primiri Urgenţe. E vorba despre aproximativ 30-35 de persoane la acest moment”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat la Digi24.

Întrebat dacă oamenii duşi la spital se vor întoarce acasă după investigaţii, Arafat a răspuns că trebuie să li se comunice o decizie în acest sens: ”Dacă vor refuza şi se vor întoarce o fac pe propria răspundere. Recomandarea e să se ducă la spital, nu cred că s-a pus problema să se întoarcă. Doar dacă se exclude un anumit risc toxic asupra lor. Dar asta după ce se termină investigaţia”.


CLICK - Follow us on Google News