Micula jr., ironizat de un poliţist, după ce a stâlcit cuvântul «braconier» - video

07 Mai 2020 | scris de Anita Raicu

Victor Micula, fiul magnatului Viorel Micula, unul dintre cei care-și permit de multe ori să creadă că legile țării nu-i vizează, în calitate de viitori moștenitori de averi construite în România post-decembristă a fost amendat cu 5.000 lei pentru încălcarea ordonanţelor militare.

Micula jr., ironizat de un poliţist, după ce a stâlcit cuvântul «braconier» - video

Incidentul în urma căruia a fost amendat s-a produs în comuna Paleu, județul Bihor, în noaptea de marți spre miercuri.

Victor Micula, alături de alte trei persoane aflate în maşină, pretindea că a pornit spre fondul de vânătoare administrat de Asociaţia vânătorilor şi pescarilor sportivi "Forest Hunt", în care el este vicepreşedinte, pentru că se auziseră focuri de armă şi, ziceau ei, voiau să-i prindă pe braconieri.

Printre pasageri se afla, de altfel, şi preşedintele asociaţiei, Cristian Tuduce, care i-a susţinut spusele, ba chiar a sunat şi la 112, ca să reclame suspiciunile de braconaj, înainte să fie opriţi de echipajul de Poliţie. 

Agentul care i-a legitimat, Ciprian Popa, n-a ţinut cont, însă, de aceste explicaţii, ba chiar mai mult, l-a ironizat pe  Micula jr. după ce a pronunţat greşit cuvântul braconier.

În înregistrărea video se aude cum Victor Micula pronunţă "branconier" în loc de "braconier", iar poliţistul îi repetă de câteva ori cuvântul greşit, spre supărarea tânărului care, la un moment dat, îi cere să termine cu "bătaia de joc". 

Ulterior, poliţistul i-a cerut lui Micula să se întoarcă cu spatele, cu mâinile pe maşină, apoi i-a smuls telefonul din mână l-a aruncat în apă, după care l-a somat să se urce în vehicul, refuzând să-l lase să-şi recupereze telefonul scump căzut într-o baltă, nici chiar când tânărul îl ameninţă că-l va plăti. 

Discuţiile în contradictoriu au continuat la Postul de Poliţie din Paleu, unde atât Micula cât şi amicii care l-au însoţit, au fost amendați cu câte 5.000 lei, pentru încălcarea ordonanţelor militare, care interzice circulaţia persoanelor pe timp de noapte.

"M-au amendat, foarte bine. Dar nu trebuia să mă ia în băşcălie un poliţist, în condiţiile în care eu m-am purtat civilizat. El nu a ţinut cont de ce i-am spus, că se braconează pe fondul nostru de vânătoare, nu a anunţat în staţie, nu a verificat nimic. În schimb m-a ironizat, mi-a aruncat telefonul. Este un abuz", s-a plâns Victor Micula.

Citat de cotidianul Adevărul, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, susţine că cei patru bărbaţi opriţi marţi noaptea au fost sancţionaţi pentru că justificarea lor - că sunt în urmărirea unor braconieri - nu se află printre excepţiile prevăzute de ordonanţelor militare.


CLICK - Follow us on Google News