O cunoscută violonistă din România nu a fost lăsată să urce în avion. ”M-am oferit să cumpăr încă un bilet”

O cunoscută violonistă din România nu a fost lăsată să urce în avion. ”M-am oferit să cumpăr încă un bilet”

Violonista Mihaela Martin concertează în toată Europa, oferind reprezentații alături de Filarmonica din București și Staatsorchester Hambur. Membră a renumitului Michelangelo String Quartet, ea a colaborat în trecut și cu tatăl colegului său de cvartet, legendarul dirijor și pianist Daniel Barenboim.

Pe lângă angajamentele sale concertistice, Martin este profesor la Universitatea de Muzică din Köln, la Academia Barenboim-Said din Berlin și la Academia Kronberg din Germania.

De asemenea, oferă cursuri master în întreaga lume și face parte din juriu pentru competiții precum Competiția Internațională de Muzică Regina Elisabeta din Belgia, Competiția Internațională George Enescu din România și Competiția Internațională Ceaikovski.

Ei bine, violonista Mihaela Martin se pregătea să decoleze cu la bordul unei curse a companiei aeriane Ryanair din București când i s-a interzis să urce în avion.

Potrivit Classic FM, Mihaela Martin a declarat că și-a rezervat instrumentul muzical, o vioară Guadagnini din 1748, ca bagaj de cabină, dar, în momentul îmbarcării, violonista a fost informată de personalul companiei aeriene că  instrumentul ”ar fi trebuit să fie înregistrat ca bagaj de cală”, deoarece dimensiunea sa nu permitea să fie luat în cabină.

”Le-am explicat că viorile nu sunt niciodată puse la cală și m-am oferit să cumpăr încă un bilet. Au spus că viorile nu sunt niciodată luate la bord, iar însoțitorul de zbor a precizat și că el ar fi dat afară dacă nu respectă regulamentul”, a declarat violonista pentru sursa citată.

Politica Ryanair pentru instrumente muzicale menționează că viorile, violoncelele și chitarele care ”depășesc cerințele bagajului de cabină” pot fi transportate în cabină dacă a fost rezervat un loc pentru ele și s-a plătit tariful corespunzător”.

Jurnaliștii de la Classic FM au contactat Ryanair pentru un comentariu, dar nu au primit încă un răspuns .

Pentru că nu a fost de acord ca prețiosul instrument muzical să fie transportat în cala avionului, după ce i s-a refuzat îmbarcarea, Mihaela Martin a fost nevoită să mai rămână o noapte în Capitală.

”ncă o noapte în București unde, din fericire, mi-au păstrat camera la hotel.

Acum trebuie să caut pe internet un zbor pentru mâine. Nu se va mai repeta niciodată”, a postat violonista pe pagina sa de Facebook, concluzionând probabil că nu va mai apela la cursele companiei Ryanair.