Creatoarea de modă Vivienne Westwood a încetat din viață

Creatoarea de modă britanică Vivienne Westwood a încetat din viaţă la vârsta de 81 de ani, transmite AFP.

”Dame Vivienne Westwood a murit în pace şi înconjurată de familia ei în Clapham, sudul Londrei. Lumea are nevoie de oameni ca Vivienne pentru a schimba lucrurile în bine", a anunţat brandul ei de haute-couture pe Twitter.

Într-o declaraţie, soţul şi partenerul ei de creaţie Andreas Kronthaler a spus: "Voi continua cu Vivienne în inima mea. Am lucrat până la sfârşit şi ea mi-a oferit o mulţime de lucruri pe care să le pot duce mai departe. Mulţumesc, dragă".

Designer de pionierat, Vivienne Westwood şi-a făcut un nume pe scena modei în anii 1970, cu modele androgine, tricouri cu sloganuri şi o atitudinea ireverenţioasă faţă de elitele conducătoare.

Designer de modă şi femeie de afaceri, a fost în mare măsură responsabilă pentru aducerea modei punk şi a noului val în mainstream.

Westwood a ajuns să fie cunoscută după ce a început să creeze haine pentru magazinul pe care ea şi Malcolm McLaren l-au deschis pe King's Road şi care a devenit cunoscut sub numele de SEX.

Abilitatea lor de a sintetiza îmbrăcămintea şi muzica a modelat scena punk din Marea Britanie din anii 1970, care a fost dominată de trupa lui McLaren, Sex Pistols.

Vivienne Westwood a perceput punk-ul ca pe o modalitate de "a vedea dacă cineva ar putea pune beţe în sistem".