Welcome to Zanzibar, Hakuna matata, Iohanes și la toată lumea! – lansarea la apă a portretelor prezidențiale – video

Welcome to Zanzibar, Hakuna matata, Iohanes și la toată lumea! - lansarea la apă a portretelor prezidențiale - video

Deci, e clar, nicăieri în lume orgoliu unui președinte nu e zgândărit mai bine decât în Africa! Și asta a simțit-o pe propria-i piele, precum pe vremuri Ceușescu, și președintele actual al României, Klaus Iohannis, fix în aceeași distribuție, cu consoarta.

Klaus Iohannis și suita lui au încheiat vizita oficială în Tanzania, parte din turneul său african de 10 zile. Dar nu oricum, ci în plină glorie, în Zanzibar, clipul video cu manifestările de adulare ale maselor populare de acolo fiind de departe cele mai spectaculoase din călătoriile exotice pe care președintele și soția lui le-au efectuat până acum.

În două înregistrări video parvenite din Zanzibar, putem remarca un grup de localnici adunați în jurul unei poze a lui Klaus Iohannis, și mai apoi a primei sale doamne, de dimensiuni impresionante, care, bănuim le urează bun venit celor doi.

La finalul strigăturilor se aude clar ”Hakuna matata, Iohanes!”, o urare des folosită în Africa, o frază provine din dialectul ”swahili”, folosită mai ales în Africa de Est, al cărei sens exprimă că ”totul este bine” sau că ”nu trebuie să-ți faci griji, ci să fii fericit”.

După urare, unul dintre localnici, cel care poartă mai întâi tabloul lui Iohannis, apoi pe cel al soției sale, Carmen, o rupe la fugă pe un ponton și se aruncă în apă cu mare entuziasm, cu tot cu tabloul.

În imagini se vede cum  delegația română face poze și filmează momentul inedit, care depășește din punct de vedere artistic și dansul doamnei Iohannis cu elevele de liceu și figurile din safari, si orice alt moment de maximă intensitate petrecut în turneele prezidențiale în cei 10 ani de mandat ai lui Iohannis.

Ca element inedit, se poate remarca din nou apariția doamnei Iohannis, în papuci, alături pe președinte, care afișează un zâmbet hollywoodian pe sub ochelarii de soare, și îl filmează pe localnicul care se aruncă vijelios în mare ținând în mâini portretul său.

Hakuna matata la toată lumea!