România suspendă zborurile din și către Italia

08 Mar 2020 | scris de Anita Raicu

Ministrul interimar de Interne, Marcel Vela, ministrul interimar al Sănătății, Victor Costache, și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au susținut declarații de presă la sediul ministerului de Interne.

România suspendă zborurile din și către Italia

Oficialii români au anunțat oprirea zborurilor din și către Italia, pe toate aeroporturile din țară, începând din 9 martie și până în 23 martie. Măsura este valabilă pentru toate aeroporturile din România.

Cei care vin indirect, prin intermediul unor zboruri cu escală, vor intra în carantină. 

Operatorii aerieni au obligația de a nu permite îmbarcarea cetățenilor care vin din Italia, China, Iran, Coreea de Sud, către România cu escală

Cetățenii români care sosesc din China, Italia, Coreea de Sud prin punctele de frontieră terestre vor intra în carantină pe raza județului de graniță sau în izolare la domiciliu.

Cetățenii străini care vin din țările menționate mai sus pot intra în România doar sub măsura obligatorie a carantinei.

Întrebat de jurnaliști dacă se discută și o posibilă închidere a școlilor, ministrul de Interne, Marcel Vela a declarat că acest lucru va fi discutat mâine. El a mai precizat că regula care se aplică în acest moment este că în momentul confirmării unui caz de infecție într-o școală, cursurile vor fi suspendate în toată școala.


CLICK - Follow us on Google News