Povestea adolescentului român dispărut în Italia, regăsit de familie după 8 ani

04 Iul 2020 | scris de Anita Raicu

Mihai Fernando Vasile a dispărut în 2012, după ce a plecat școala. Avea atunci 16 ani, și locuia împreună cu mama lui într-o suburbie din apropierea Romei. Înainte să dispară, mai plecase de acasă de câteva ori, dar se întorsese de fiecare dată.

Povestea adolescentului român dispărut în Italia, regăsit de familie după 8 ani

Între timp, mama lui s-a reîntors în România, dar cele două mătuși rămase în Italia n-au renunțat la gândul de a-l regăsi.

Ramona și Lina s-au adresat realizatorilor unei emisiuni foarte populare în Italia, ”Chi l’ha visto?”, despre persoane dispărute.

După câteva zile, Mihai a fost găsit la Genova. ”Nu mai speram”, au spus ele două femei.

Nu se știe foarte clar ce a făcut în toată această perioadă, însă, cel mai probabil, a trăit din mila publică.

„Vă rog, nu vreau să vorbesc cu nimeni. Nu vreau să fiu celebru, nu vreau să apar la televizor. Sunt bine aici”, a declarat Mihai pentru realizatorii emisiunii prin intermediul emisiunii care l-a găsit. S-a îmbrățișat apoi cu cele două mătuși, scrie Corriere della Sera.

”Nu am vrut să ajung în grija asistenților sociali”, și-a explicat el gestul din urmă cu opt ani, motivând că mama sa avea o situație foarte dificilă în Italia.

Deși a trăit greu, muncind cu ziua sau cerșind, Mihai a reușit totuși să-și construiască o viață a lui: are o iubită și, de curând, și o locuință. În tot acest timp nu a avut probleme cu legea, nu a consumat alcool sau droguri.

Deocamdată, familia este mulțumită ă Mihai este în viață, deși nu se știe dacă acesta va dori să reia legătura cu rudele lui.


CLICK - Follow us on Google News