Kabul. Imagini dramatice cu afgani care cad din avioane după decolare - video

16 Aug 2021 | scris de Monica Nistor

Pe conturile de Twitter ale mai multor agenții de știri circulă clipuri video și informații despre scenele dramatice petrecute pe aeroportul din Kabul.

Kabul. Imagini dramatice cu afgani care cad din avioane după decolare - video

Ragip Soylu, jurnalist pentru portalul Middle Est Eye, a publicat pe Twitter imagini video cu afgani care se agaţă de roţile avioanelor, dar şi cu mulţimi disperate ce aleargă în faţa aeronavelor pe cale să decoleze.

Agenţia de ştiri pakistaneză Asvaka scrie de asemenea pe Twitter că cel puţin trei tineri afgani și-ar fi pierdut viața după ce au căzut de la înălţime după ce s-au prins de roţile avioanelor. Un localnic ar fi confirmat că aceştia s-ar fi izbit de acoperişurile unor case.

Descriind scenele petrecute pe aeroportul din Kabul, Nicola Careem, şeful biroului din Asia de Sud al BBC, a declarat: ”Aceasta este, probabil, una dintre cele mai triste imagini pe care le-am văzut din Afganistan. Un popor disperat şi abandonat. Fără agenţii de ajutoare, fără ONU, fără guvern. Nimic”.

Deputatul conservator britanic Tobias Ellwood a comparat scenele haotice cu ”Saigon 2.0”, referindu-se la evacuările ce aveau loc în capitala Vietnamului de Sud în timp ce armata nord-vietnameză cucerea orașul, relatează The Independent.

Ellwood, fost căpitan al armatei britanice şi actual preşedinte al Comisiei pentru apărare, a scris pe Twitter: ”Exod haotic de la aeroportul din Kabul. Elicoptere Apach au fost trimise să elibereze pista. Dacă nu este Saigon 2.0, nu ştiu ce este. Aşa am crezut că vom pleca din Afganistan? Îmi reiau apelul pentru o anchetă a Marii Britanii."


CLICK - Follow us on Google News