Africa de Sud. Medicii au descoperit un simptom specific variantei Omicron care apare doar noaptea

22 Dec 2021 | scris de Cristina Romanescu

Lista simptomelor specifice ale Covid include în prezent tusea uscată, febra, pierderea gustului şi a mirosului, dar medicii din Africa de Sud - unde a apărut și s-a propagat varianta Omicron - au anunţat că cei care suferă de noua tulpină au spus că au experimentat un simptom specific care apare doar pe timpul nopţii, potrivit The Sun

Africa de Sud. Medicii au descoperit un simptom specific variantei Omicron care apare doar noaptea

Conform sursei citate, medicii au constatat că mulţi pacienţi au remarcat faptul că au transpirat extrem de abundent în timpul nopții. 

”Simptomele variantei din Africa de Sud, descrise de medicii care îngrijesc pacienţii infectaţi cu Omicron, sunt acestea cinci: iritaţie a gâtului, dureri musculare moderate, oboseală extremă, tuse seacă şi transpiraţii nocturne.

E vorba de acele transpiraţii în urma cărora s-ar putea să fii nevoit să-ţi schimbi hainele.

Şi acest lucru este important. Este important să ţinem la curent oamenii despre aceste simptome, pentru că, dacă vom urmări Omicron aici şi în întreaga lume, trebuie să putem testa oamenii care au aceste simptome.

Dacă intră pe site-ul web al NHS şi spun că au transpiraţii nocturne şi dureri musculare, este posibil să nu poată rezerva un test PCR. Aşa că avem nevoie ca site-ul web NHS să fie actualizat pentru a ţine pasul cu aceste simptome”, a spus medicul Amir Khan pentru tabloidul britanic.

Datele provenite din Africa de Sud arată, de asemenea, că durerea de spate ar putea fi un alt simptom al manifestării variantei Omicron.

Simptomele ar putea totuşi să fie confundate cu cele specifice unei răceli, sau asociate unor alte probleme de sănătate.

De altfel, medicii sud-africani au spus că pacienţii care au fost infectaţi cu varianta Omicron au simptome uşoare în mare parte.


CLICK - Follow us on Google News