De ce s-a infectat Alexandru Arșinel, deși era vaccinat cu Pfizer. Explicația lui Alexandru Rafila

20 Apr 2021 | scris de Monica Nistor

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a explicat cauzele care au condus la infectarea cu noul coronavirus a lui Alexandru Arșinel (81 de ani), la doar două luni după a primit și rapelul vaccinului Pfizer.

De ce s-a infectat Alexandru Arșinel, deși era vaccinat cu Pfizer. Explicația lui Alexandru Rafila

”Sunt două răspunsuri la situația generală a pacienților cu insuficiență renală. În general, ei răspund mult mai puțin bine la vaccinuri.

Vă dau exemplu, pacienții care fac dializa sunt vaccinați împotriva hepatitei B și, în timp ce rata de protecție este de peste 90% la populația generală,  la ei e doar de 50%.

În plus, dacă în paralel urmezi și o medicație imunosupresoare asta face ca vaccinul să fie mai puțin eficient sau chiar ineficient și probabil acesta este motivul pentru care dânsul s-a îmbolnăvit”, a declarat Alexandru Rafila la Antena 3.

Actorul Alexandru Arşinel este internat alături de soția lui la spitalul Matei Balș din București, după ce au fost diagnosticați cu COVID-19.

Arșinel şi soţia lui au primit prima doză a serului Pfizer în ianuarie şi au efectuat rapelul la începutul lunii februarie.

În 2013, actorul a fost supus unui transplant de rinichi, la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj.


CLICK - Follow us on Google News