Regulele pandemiei, incompatibile cu dragostea pe aeroportul din Cluj - video

18 Mar 2021 | scris de Anita Raicu

Dragostea învinge orice, mai puțin regulile din pandemie...

Regulele pandemiei, incompatibile cu dragostea pe aeroportul din Cluj - video

În aceste vremuri, nu doar munca a trecut în online, ci și iubirea. Laura, o româncă din Dej și Benjamin, un american s-au cunoscut pe internet în urmă cu un an de zile și sperau să se întâlnescă pentru prima oară în carne şi oase, după un an de relaţie online.

Însă, la sosirea pe aeroportul din Cluj, americanului i s-a refuzat intrarea în ţară pentru că autoritățile n-au considerat că ar putea prezenta un motiv justificabil.

În încercarea de a-i convinge pe vameșii români să-i permită intrarea în țară a iubitului său, Larisa chiar l-a cerut, pe aeroport, în căsătorie.

"Și-a vândut casa să vină aici, să mă ajute pe mine şi pe copilul meu. Asta era prima dată când ne puteam vedea", spune Larisa.

Bărbatul a plecat din Statele Unite în urmă cu două zile. A zburat fără probleme până în Germania, acolo unde a făcut escala. Dar regulile stării de alertă de la noi i-au pus capăt călătoriei. Cetăţenii străini pot intra în România doar în anumite condiţii, iar dragostea nu este pe lista motivelor justificabile.

"Ideea era să vină să ne căsătorim, nu avem cum, ne-am casatori şi în aeroport dacă se poate. Asta ne dorim, de un an tot pe internet zilnic. Îl aştept cu vinete", mai spune Larisa.

"Am testul PCR negativ făcut de mai puţin de 72 de ore şi încă e valabil, am scrisoarea care doveşte că această călătorie este necesară să te ajut pe tine şi scrisoare de invitaţie", spune Benjamin.

Nici avocatul pe care l-au chemat la aeroport n-a putut rezolva problema.

"Cetăţeanul străin nu prezintă şi nu justifică niciun motiv imperativ care să îi permită intrarea în România, motiv pentru care i-a fost refuzată cererea", spune avocatul.

Bărbatul a plecat în această dimineaţă cu primul zbor înapoi în Germania, acolo de unde are cursă spre Statele Unite.


CLICK - Follow us on Google News