Oana Pellea, dezvăluiri despre întâlnirea dintre Amza și Kirk Douglas la Buftea

26 Iun 2020 | scris de Monica Pavelescu

Oana Pellea, fiica marelui actor Amza Pellea, dezvăluie amănunte interesante despre atmosfera creată în jurul  filmului ”Dacii” (1967) în care tatăl său joacă primul său rol principal în cinematografie.

Oana Pellea, dezvăluiri despre întâlnirea dintre Amza și Kirk Douglas la Buftea

”Dacii reprezintă pentru tata un început de drum. Este primul rol principal într-un film istoric. Ştiu despre filmări că au fost grele şi obositoare, dar că el era foarte entuziasmat şi bucuros că a fost distribuit”, a spus Oana Pellea.

“Dacii” a atras şi atenţia actorilor de la Hollywood. Kirk Douglas a fost interesat să joace în filmul românesc, aşa că a venit în România la Platourile Buftea.

Chiar dacă nu a a ajuns să fie distribuit în “Dacii”, deoarece în perioada în care urmau să aibă loc filmările era deja implicat în alte mari proiecte peste Ocean, marele actor american s-a arătat încântat să cunoască și să discute cu actorii și cu membrii echipei.

”Întâlnirea cu Kirk Douglas la Buftea a fost emoţionantă pentru echipa română. Ştiu că Amza a fost foarte amuzat că agentul actorului american a impus ca la fotografia de grup cu actorii români Kirk Douglas, care era mai scund decât Amza, să stea pe un mic scăunel ca să pară de aceeaşi înălţime”, a mai spus Oana Pellea.

”Amza Pellea a fost un actor foarte responsabil şi dedicat. Îi plăcea tare mult istoria şi cunoştea foarte bine trecutul României. A iubit mult acest popor şi a fost onorat să întruchipeze figuri istorice ale acestui neam”, a mai declarat actriţa Oana Pellea.


CLICK - Follow us on Google News