Ana Maria Popescu, ministrului Sportului: «Îmi doresc să luaţi dvs. aurul pe care eu n-am fost în stare să-l iau»

27 Iul 2021 | scris de Cristina Romanescu

Imediat după ce a obținut prima medalie românească la Tokyo, Ana Maria Popescu a declarat că speră ca argintul obţinut la Tokyo să fie suficient cât să asigure un ”buget de bun simţ pentru scrima românească”.

Ana Maria Popescu, ministrului Sportului: «Îmi doresc să luaţi dvs. aurul pe care eu n-am fost în stare să-l iau»

”Sper ca de data asta să fie suficient şi să nu se mai spună Brânză a pierdut aurul. Sper ca medalia asta să cântărească suficient, cât să asigure un buget de bun simţ pentru scrima românească”, a declarat Popescu după concurs, pentru TVR.

Ministrului Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a comentat declarația spadasinei, transmițând că Ana Maria Popescu nu ar fi luat medalia de aur la JO de la Tokyo nici dacă bugetul federaţiei de scrimă ar fi fost mai mare cu 5 milioane de lei.

La revenirea în țară de la Olimpiadă, Ana Maria Popescu a ținut să îl înfrunte direct pe Novak, prezenta la Otopeni pentru a-i înmâna o diplomă.

”Mă bucur că după 13 ani am văzut mai puţine titluri cu ”Brânză a pierdut aurul”, dar încă mai sunt.

Mă bucur că o parte dintre voi aţi înţeles mesajul că un loc la Jocurile Olimpice se câştigă, oricum ar fi el.

Simplul fapt că te-ai calificat acolo este un loc câştigat. Am rămas cu acelaşi gust de la Rio, din 2016, înainte să luăm aurul.

Nu e OK, oameni buni, pentru că indiferent dacă ne întoarce de acolo cu medalii sau fără, noi muncim la fel, şi noi, dar şi antrenorii noştri. Am în spatele meu patru oameni, atât am avut.

Pe lângă ei, apropo de finanţare, domnule ministru, am avut sportivi de 43 de ani care s-au retras din activitate pentru că nu mai am alţii.

Îmi doresc foarte mult să ajungeţi dumneavoastră la Tokyo şi să luaţi aurul acela pe care eu n-am fost în stare să-l iau.

Credeam că mă aşteptaţi cu cecul ăla de 5 milioane, dar nu-i problemă mai avem timp să mi-l daţi şi să facem o sală nouă pentru copiii aceia!”, a spus sportiva, la venirea în ţară.


CLICK - Follow us on Google News