Andreas Petrescu: «Și pentru unii și pentru alții eu sunt un prost. În cazul în care am o părere, încerc să gândesc»

28 Dec 2020 | scris de Ioana Tomozei

Într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, actorul și scenaristul Andreas Petrescu sintetizează extrem de coerent și convingător situația omului obișnuit, rațional, ”vinovat” că se poziționează, fără voia lui, chiar în falia ce se cască între negaționiști și supervacciniști.

Andreas Petrescu: «Și pentru unii și pentru alții eu sunt un prost. În cazul în care am o părere, încerc să gândesc»

”Am în listă o grămadă de oameni mai mult sau mai puțin pregătiți care mă îndeamnă să fac vaccinul.

Pentru că ei sunt Dumnezeu pe pământ si sunt atât de cunoscători într-ale medicinei încât au siguranța absolută că ei sunt lumina, cunoscătorii adevărului absolut, ce spun ei este categoric sigur si cercetat iar eu sunt un idiot care nu prea înțelege si pun botul la dezinformări rusesti ca un prost ce sunt.

Pe de altă parte, am în listă o grămadă de oameni, mai mult sau mai puțin pregătiți care mă îndeamnă să NU fac vaccinul.

Pentru că ei stiu mai sigur ca oricine altcineva că vaccinul e făcut ca să ne omoare pe toți acolo unde virusul nu si-a făcut treaba ori e făcut doar ca să umple buzunarele celor care au adus pandemia si eu sunt un idiot care nu înțelege asta si pun botul la o vrăjeală ieftină, ca un prost dezinformat si lipsit de neuroni ce sunt.

Si pentru unii si pentru alții eu sunt un prost. În cazul în care am o părere. În cazul în care încerc să gândesc.

Mi-ar plăcea să existe un vaccin care să îi facă pe oameni să îsi vadă fiecare de treaba lui. Un vaccin pentru activisti. Nu stiu dacă ei realizează cât de sufocantă a devenit agresiunea comunicării lor si cât de revoltător pentru inteligență este spectacolul de la televizor.

Pentru că exact asta fac cu toții. Gălăgie. Si nu mă lasă în liniste să pot gândi pentru mine. 

Oricum pentru ei nu contează ce scriu aici. Pentru că eu sunt un prost. Dar ce s-ar face ei fără mine? Si-ar pierde rațiunea pentru care trăiesc. Si atunci rămân asa. Ca să le ofer un scop în viață.

Gata! Sunt atent. Continuați! Spuneți-mi mai departe cât de prost sunt si ce ar trebui exact să fac. 

Până acum oscilez între DA si NU. Cine dă mai mult?”, a scris Andreas Petrescu pe pagina sa de Facebook.


CLICK - Follow us on Google News