Andreea Berecleanu, mărturisiri despre prietena sa de 20 de ani, Cristina Ţopescu: «A vrut să înfieze o fetiţă. Nu a fost niciodată singură»

21 Ian 2020 | scris de Monica Pavelescu

Andreea Berecleanu a vorbit despre Cristina Țopescu, de care a legat-o o prietenie de peste 20 de ani, dezvăluind lucruri necunoscute despre viața regretatei jurnaliste, într-un interviu acordat revistei Elle.

Andreea Berecleanu, mărturisiri despre prietena sa de 20 de ani, Cristina Ţopescu: «A vrut să înfieze o fetiţă. Nu a fost niciodată singură»

”Este foarte important ca oamenii să ştie că era un om de o discreţie fantastică, de un bun simţ copleşitor, modest, dar în acelaşi timp extrem de complex. Un om cu care nu te plictiseai, sensibil, cu o latură de copil, dar în acelaşi timp puternic şi independent. Era un amestec de hipersensibilitate, forţă, spirit justiţiar şi compasiune pentru fiinţele neajutorate. Indiferent că erau animale, copii sau bătrâni“, a declarat Berecleanu pentru elle.ro.

Berecleanu a dezvăluit şi faptul că Cristina Ţopescu dorea să adopte o fetiţă, fiind necesar să treacă peste ”şocul vieţii ei“ după ce acest lucru nu a mai fost realizabil: ”Au fost mulţi bătrâni de care a avut grijă ani întregi. Dar şi de un copil. O numise Eva Maria şi era dintr-un orfelinat. Se ducea la centru tot timpul şi îşi dorea să o înfieze, însă a fost dată altcuiva. A fost unul dintre cele mai mari şocuri ale vieţii ei“.

De asemenea, prezentatoarea Observatorului a mai precizat că prietena sa, Cristina Țopescu, avea multe planuri de viitor, între care să deschidă o grădiniţă unde să şi predea, pentru că iubea foarte mult copiii. 

Andreea Berecleanu a mai povestit şi când a aflat pentru prima oară despre dorinţa Cristinei de a fi incinerată şi a povestit ce s-a întâmplat cu cenuşa jurnalistei.

”În 2009, la 10.000 de metri altitudine, în avion. Vorbeam despre viaţa de dincolo, despre religie. Atunci mi-a spus: «Ca să nu uit. Să ştii, eu vreau să fiu incinerată». Apoi mi-a confirmat decizia la înmormântarea tatălui ei. Nu voia să ajungă în pământ. Voia să se risipească de acolo de unde a venit, din Univers.

Mi-a şi spus unde îşi doreşte să împrăştii cenuşa: în mare şi într-un loc unde să fie cai. Şi asta o să fac, o să găsesc un loc aşa cum şi-l dorea. O altă parte din cenuşă o să rămână însă la mama ei şi o alta în cavoul familiei Ţopescu de la cimitirul Bellu“.

Andreea Berecleanu spune că ultima oară când a vorbit cu Cristina Ţopescu a fost în ziua de 24 decembrie.

”Nu mi-a mai răspuns la telefon în preajma Anului Nou. Am crezut că s-a întâmplat ceva cu unul dintre căţei. Fiindcă atunci când nu reuşea să îi salveze sau păţeau ceva, nu putea să mai vorbească. Era singurul moment în care nu mai reuşea să comunice cu mine (…).

Cristina nu a fost niciodată singură, oricare dintre noi este mai singur decât Cristina. Ar avea oroare de ce s-a scris zilele trecute. Şi poate că aşa ar trebui să ne-o amintim, ca pe o persoană cu norocul unei vieţi remarcabile, pe care a onorat-o cu fiecare gest“, a adăugat Andreea Berecleanu.


CLICK - Follow us on Google News