Andrei Caramitru: 'PNL arata aproape la fel ca și PSD, doar un pic mai tânăr(!)'

30 Mai 2019 | scris de Anita Raicu

Resimțită și în timpul campaniei electorale, dar undeva latent pentru că nu dădea bine la votanți, disputa dintre câștigătorii alegerilor europarlamentare, PNL și USR-PLUS, iese la iveală în declarații mârâite dintr-o parte către cealaltă.

Andrei Caramitru: 'PNL arata aproape la fel ca și PSD, doar un pic mai tânăr(!)'

Într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, Andrei Caramitru, care nu mai deține postura de consilier al liderului USR Dan Barna, dar încă este asimilat a fi unul din vectorii de idei ai acestei mișcării politice, face o trecere în revistă a profilurilor demografice ale votanților, punându-i în aceeași categorie pe cei ai PNL cu  cei ai PSD.

”CINE SUNT VOTANTII USR/PLUS, PNL SI PSD?

Un studiu excelent ne răspunde la întrebare. Nu sunt mari surprize la USR/PLUS și PSD. PNL arata aproape la fel ca și PSD, doar un pic mai tânăr(!):

- USR/PLUS a fost votat covârșitor de tineri, de angajații din privat, de antreprenori, de oamenii educați și de cei din orașele mari. Dar - mare surpriza - am căștigat și printre angajații la stat (!)

- PSD a fost votat masiv de pensionari din rural și de cei fără studii. Eu nu înțeleg ce viitor are - când ai 50% din votanți peste 60 de ani, dispari natural in câțiva ani (!)

- votantul PNL este chiar mai rural decât PSD, cu oameni aproape la fel de săraci și cu educatie aproape la fel de scăzută ca și PSD. Însă electoratul este mai tânăr”, a scris Andrei Caramitru, pe pagina sa de Facebook.

Sursa aprecierilor privind profilul demografic al votanților poate fi găsită aici.


CLICK - Follow us on Google News