Aplidin - un medicament împotriva cancerul, cu rezultate mai eficiente decât Remdesivir împotriva coronavirusului

16 Oct 2020 | scris de Monica Pavelescu

O companie farmaceutică spaniolă a obținut un medicament extrem de eficace în tratamentul COVID-19. Testele arată că este de 80 de ori mai eficient decât Remdesivir, iar Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat trecerea la ultima fază de testare.

Aplidin - un medicament împotriva cancerul, cu rezultate mai eficiente decât Remdesivir împotriva coronavirusului

Specialiștii Pharma Mar, o companie de biotehnologie din Galicia, au descoperit că Aplidin, pe bază de plitidepsina, un medicament creat inițial pentru pacienții cu tumori canceroase, reduce inflamația provocată de coronavirus într-o săptămână, la majoritatea pacienților.

Studiul a urmărit evoluția a trei grupuri de pacienți care sufereau de COVID-19, peste 90% dintre ei cu o încărcătură virală medie sau mare, cărora li s-a administrat timp de trei zile doze diferite de plitidepsină - 1.5 mg, 2 mg și 2.5 mg.

De asemenea, cantitatea de încărcătură virală le-a fost măsurată pacienților participanți la studiu începutul tratamentului, apoi în zilele 4, 7, 15. 30.

Studiul a relevat o reducere a încărcăturii virale a pacienților între zilele 4 și 7 de la începutul tratamentului cu Aplidin, undeva la 50% în ziua a patra și 70% în cea de-a cincisprezecea.

80,7% dintre pacienți au fost externați în cea de-a cincisprezecea zi de spitalizare sau mai devreme, 38.2% dintre ei chiar înainte de a opta zi.

80% dintre persoanele participante la primul studiu clinic efectuat în Spania s-au externat complet vindecate, după două săptămâni de spitalizare.

De asemenea, un alt studiu desfășurat în Coreea de Sud a avut de asemenea rezultate extrem de încurajatoare.

Studiul clinic se află abia la faza a treia de testare și va mai dura până când va fi pus pe piață.

În Spania, epidemia se extinde rapid, iar autoritățile au luat măsuri drastice în peste 700 de municipii: de la interzicerea petrecerilor private, până la închiderea parcurilor, localurilor și izolarea comunităților.

Între timp, autoritățile spaniole au găsit o soluție pentru a reduce din presiunea spitalelor și au transformat hotelurile în unități sanitare care primesc pacienți cu simptome ușoare sau persoane care nu au unde să stea în izolare.

Madrid, Aragon și Navarra sunt cele mai afectate regiuni, așa că autoritățile au impus restricții de mobilitate. În Catalonia, până la sfârșitul lunii, vor fi închise toate barurile și restaurantele. Vor fi permise doar livrările la domiciliu, iar angajații din domeniu au protestat în stradă.


CLICK - Follow us on Google News