Italia. Un asistent medical și-a ucis iubita, medic la același spital, pentru că i-ar fi dat coronavirus

02 Apr 2020 | scris de Monica Pavelescu

În mod evident, pandemia produsă de noul coronavirus afectează și starea mentală a persoanelor care se confruntă, de multe ori în izolare la domiciliu, cu temerile în fața unui pericol pe care nu-l pot vedea, nu-l pot materializa, dar îl conștientizează și le tulbură gândirea.

Italia. Un asistent medical și-a ucis iubita, medic la același spital, pentru că i-ar fi dat coronavirus

Una din dramele produse din cauza pandemiei s-a petrecut în casa pe care o împărțea, la fel ca și sentimentele, un cuplu de italieni din Sicilia, relatează Il Giornale.

Antonio De Pace și Lorena Quaranta erau cadre medicale la spitalul din Messina. Starea de înțelegere și iubire a fost perturbată de presiunea resimțită la locul de muncă din cauza pericolul infecției cu noul coronavirus, iar Antonio a intrat într-o criză puternică, n-a mai ținut cont de nimic, și și-a sugrumat iubita.

Antonio De Pace a sunat la poliție și a anunțat crima pe care a comis-o. Când au ajuns la fața locului, polițiștiii l-au găsit cu venele tăiate, dar colegii de la spitalul din Messina au reușit să-i salveze viața.

”Am omorât-o pentru că m-a infectat cu coronavirus”, și-a motivat gestul Antonio De Pace, în fața oamenilor legii.

Lorena Quaranta devenise medic doar în urmă cu o lună.

”Pentru a ne atinge visurile, trebuie să muncim cu determinare și tu ești cea mai bună dovadă. Îți urez să continui să-ți urmărești visurile, să trăiești viața așa cum își dorești. Felicitări!”, îi scria atunci Antonio, cel care ulterior avea să-i curme viața. 

În ciuda condițiilor existente în spital, Lorena era foarte implicată în salvarea vieților celor infectați cu Covid 19.

”Acum mai mult ca niciodată trebuie să demonstrăm responsabilitate și dragoste pentru viață. Trebuie să arătați respect față de voi înșivă, față de familiile voastre și față de țară. Trebuie să vă gândiți și la cei care își dedică zilnic viața pentru sănătatea voastră”, scria ea pe Facebook.

”Lorena a muncit foarte mult pentru a salva viețile altora. E o tragedie”, a declarat unul dintre colegii săi .

Din cauza restricțiilor impuse de autorități, părinții nu pot asista la funeraliile Lorenei.

”Săracii, părinții ei au suferit deja tragica dispariție a fetei lor și acum nu au nici măcar șansa să-și ia rămas bun de la ea. E o dublă tragedie”, a declarat Anna Alba, primarul localității.

Ca o teribilă sentință pentru iraționalitatea crimei, testele făcute de autorități Lorenei și lui Antonie, în privința contractării noului coronavirus, au ieșit negative. 


CLICK - Follow us on Google News