O asistentă a leșinat în direct, după vaccinarea anti-Covid. Explicația medicilor - video

18 Dec 2020 | scris de Ioana Tomozei

Tiffany Dover, asistentă-șefă la spitalul CHI Memorial, din Tennessee, a leșinat în momentul în care oferea declarații după ce a fost vaccinată împotriva coronavirusului.

O asistentă a leșinat în direct, după vaccinarea anti-Covid. Explicația medicilor - video

La aproximativ 15 minute de la injectare, asistenta a avut amețeli și a leșinat.

”În timpul livestreamului nostru, una dintre asistente care stătea de vorbă cu noi despre vaccin a început să aibă semne de amețeală și a leșinat. Din fericire un doctor era acolo și a prins-o”, relatează WTVC-TV News – Channel 9 News.

Ea și-a revenit la scurt timp și a reușit să vorbească din nou în fața camerelor.

”M-a lovit brusc, am simțit că se va întâmpla. Am fost puțin dezorientată, dar acum sunt bine, iar durerea din braț a dispărut”, a declarat Dover.

Medicii susțin că episodul nu a fost provocat de ingredientele vaccinului Pfizer.

Potrivit Centrului American pentru Prevenirea Bolilor (CDC), leșinul poate surveni după administrarea unui vaccin sau după anumite proceduri medicale. De regulă este declanșat de durere sau stări de anxietate.

Dover a mai precizat că reacția nu este legată de vaccinare, ci de toleranța redusă pe care o are la durere. Nu este prima dată când experimentează astfel de situații.

”Este o reacție care poate apărea deseori, după orice vaccin sau injecție”, asigură dr. Jesse Tucker, directorul medical al spitalului în care s-a petrecut incidentul.

Tucker se numără printre cei care au primit vaccinul. ”Nu există niciun motiv să credem că vaccinul a fost cauza leșinului”, completează el.

În următoarele zile, 975 de angajați ai spitalului vor fi vaccinați.


CLICK - Follow us on Google News