Un român s-a trezit cu 27.000 de euro în cont din cauza neatenţiei unui bugetar, iar banii nu-i pot fi luați înapoi 

14 Ian 2020 | scris de Monica Pavelescu

Firma de salubritate Salubris Iaşi, instituție pubică, se chinuie din 2017 să recupereze suma de 131.000 de lei ce a fost virată, din greşeală, unei persoane fizice.

Un român s-a trezit cu 27.000 de euro în cont din cauza neatenţiei unui bugetar, iar banii nu-i pot fi luați înapoi 

Eroare s-a produs în momentul în care dorind să facă plata furnizorului de combustibili, unul din angajații Salubris a introdus greșit contul IBAN al beneficiarului, banii ajungând la un cetăţean român al cărui nume nu a fost făcut public de către bănci. 

Sesizând că a dat norocul peste el, bătbatul a scos banii imediat de la un bancomat şi a refuzat să îi restituie societăţii de salubritate.

Salubris a dat în judecată ING şi BRD, cel două bănci care au intermediat tranzacţia, acuzându-o pe prima că ”nu a verificat şi nu s-a sesizat cu privire la faptul că plata sumei s-a făcut într-un cont care nu aparţine respectivei societăţi comerciale, ci unei persoane fizice care a retras suma de bani de la unităţi ATM“. 

Băncile au refuzat să restituie banii, şi în timpul procesului au demonstrat că Salubris este cea care a greşit atunci când a indicat greşit contul bancar în care s-a făcut transferul.

Judecătoria şi Tribunalul Iaşi le-au dat dreptate până acum băncilor, ultima sentinţă fiind atacată, recent, cu recurs, care va fi judecat în perioada următoarea de Curtea de Apel Iaşi.


Follow us on Google News