Procuratura, unui moldovean care, întors din străinătate, a aflat că a decedat: «Aveți răbdare, o să vă înviem» - video

14 Mar 2021 | scris de Monica Nistor

Ghenadie Furman, din satul Baurci, raionul Cahul, Republica Moldova, revenit acasă pe 3 februarie 2021, după un contract de muncă în Germania, și a aflat că este decedat de mai bine de un an și chiar înmormântat, notează postul TV 8 Moldova.

Procuratura, unui moldovean care, întors din străinătate, a aflat că a decedat: «Aveți răbdare, o să vă înviem» - video

Cum autoritățile i-au anulat  toate documentele de identitate, întrucât acesta a fost declarat ”decedat”, moldoveanul a avut probleme la frontieră, la revenirea acasă, Poliția i-a reținut pașaportul și a fost nevoit să stea o zi în aeroport.

Bărbatul a plecat la muncă, în Germania, în 2018, iar la întoarcerea sa acasă a primit o copie a certificatului de deces de la Oficiul Stării Civile, care confirma moartea sa. A fost și la cimitirul din sat, unde exista și crucea cu numele său.

Din momentul revenirii în țară, el a scris cereri la Poliție, s-a adresat și Procuraturii, însă toată lumea îi cere răbdare.

”După ce am ajuns acasă, am fost la Poliție să văd care e situația. „Vă rog, domnule Furman, ne iertați, dar noi te-am îngropat!”, așa mi-au zis. Asta-i realitatea.

Am scris și la Procuratură să se clarifice treaba: ”Așteptați, așteptați, aveți răbdare, că trebuie să fie judecată și în baza judecății o să vă înviem”, a povestit Furman.

Fiica bărbatului a povestit că, în toamna anului trecut, a fost anunțată telefonic de Poliția din localitate că tatăl ei ar fi mort. După câteva zile, fratele ei a mers la morgă, dar nu a identificat cadavrul.

Prin urmare, anchetatoarea care se ocupa de caz, le-a dat asigurări că omul va fi înmormântat cu nume necunoscut, ca, mai târziu, să afle cu toții că Ghenadie Furman a fost trecut, totuși, pe lista celor morți și că a fost eliberat și un act de deces pe numele lui.

Potrivit ofițerului de presă de la Inspectoratul de Poliție Cahul, Cristina Ciobanu, cazul este în gestiunea procuraturii raionale și urmează să aibă loc procedurile necesare pentru restabilirea actelor de identitate ale lui Ghenadie Furman.

Potrivit Realitatea Moldova, Inspectoratul General al Poliției a dispus inițierea unei anchete ample în vederea elucidării tuturor circumstanțelor, precum și acțiunilor sau a inacțiunilor fostei conduceri a Inspectoratului de Poliție Cahul la gestionarea situației respective.


CLICK - Follow us on Google News