La 41 de ani, și-a dat părinții în judecată pentru că nu-i mai dau bani de buzunar

11 Oct 2020 | scris de Anita Raicu

Studiile sociologice remarcă faptul că ultimele generații se desprind mai greu de părinți ca să devină independenți, dar cazul unui britanic iese însă din comun.

La 41 de ani, și-a dat părinții în judecată pentru că nu-i mai dau bani de buzunar

Deși a beneficiat de ajutorul lor până acum, la 41 de ani, un britanic, absolvent de studii superioare, și-a dat în judecată părinții, în speranța că va obține susținerea lor financiară până la sfârșitul vieții lor, relatează Legal Cheek - un site de informații juridice din Marea Britanie. 

Considerându-se îndreptățit să trăiască din banii părinților, bărbatul, de profesie jurist, le reproșează acestora că i-au întreținut cu bună știință dependența financiară față de ei timp de 20 de ani, pentru ca apoi, când au avut neînțelegeri, să-i reducă fondurile considerabil.

Cu toate acestea, părinții nu i-au tăiat de tot finanțarea. Bărbatul locuiește într-un apartament în centrul Londrei, care le aparține. Ei s-au stabilit la Dubai, dar nu i-au cerut chirie pe apartament și până de curând tot ei i-au plătit și facturile. 

Fiul - șomer de mai mulți ani  - se consideră însă nedreptățit. Contrariat că s-a văzut lăsat fără bani de buzunar, și-a cerut drepturile în justiție.

A invocat legile britanice referitoare la căsătorie, divorț și drepturile copiilor. Bărbatul spune că părinții săi sunt ”enorm de bogați” și îl pot susține financiar fără probleme ca și până acum. 

Judecătorul care s-a ocupat de dosar nu i-a dat dreptate ”copilului” de 41 de ani. 

”Părinții săi l-au susținut financiar de-a lungul anilor și continuă să o facă într-o anumită măsură. L-au lăsat să trăiască în apartamentul lor pentru care tot ei au plătit facturile”, a arătat magistratul în decizia sa.

Judecătorul a spus că este o dispută ”neconcludentă și mai degrabă tristă”.

Reclamantul de 41 de ani nu mai muncește din 2011, pe motiv că ar avea unele afecțiuni psihice, și vrea acum să-și continue studiile și să se facă avocat. Până atunci, însă, trebuie să achite 60.000 de lire sterline cheltuieli de judecată.


CLICK - Follow us on Google News