Ungaria. Un bărbat și-a amputat picioarele sub roțile trenului pentru a încasa asigurări de 3 milioane de euro

13 Noi 2021 | scris de Ioana Tomozei

Un bărbat a fost condamnat săptămâna aceasta pentru că și-a amputat propriile picioare sub roțile unui tren, în încercarea de a încasa prime de asigurare de aproape 3 milioane de euro.

Ungaria. Un bărbat și-a amputat picioarele sub roțile trenului pentru a încasa asigurări de 3 milioane de euro

Instanța a descoperit că Sandor Cs. încheiase 14 polițe de asigurare de viață în anul dinaintea incidentului. Dar Sandor Cs. Bărbatul, , din Nyircsaszari, Ungaria, susține că este nevinovat, potrivit Blikk.

Sandor insistă în continuare că accidentul pe care l-a suferit în 2014s-a produs după ce a călcat pe un ciob de sticlă, a alunecat și a căzut în fața trenului..

”Mi se pare foarte ciudată hotărârea. Desigur, nu mă aștept la asta. Sunt dezamăgit. Dar trebuie să merg până la capăt, pentru că nu este corect, iar instanța trebuie să vadă același lucru”, a declarat bărbatul, după aflarea deciziei instanței.

Sandor riscă acum să facă închisoare. În plus, are de plătit despăgubiri și amenzi.

Instanța spune că Sandor și-a amputat picioarele de la genunchi, după ce le-a pus singur pe linie în urmă cu șapte ani.

După incident, soția sa a încercat să încaseze bani din asigurări. Însă solicitarea a trezit suspiciuni când s-a stabilit că Sandor avea în total 14 asigurări de viață.

Bărbatul a susținut că a încheiat polițele după ce a primit sfaturi financiare potrivit cărora polițele de asigurare erau un instrument mai bun de economisire decât conturile de economii.

După accident, Sandor, care monta centrale termice în Ungaria și în străinătate, și-a pierdut locul de muncă, ceea ce i-a înrăutățit și mai mult situația financiară.

Tot de-atunci, el folosește membre protetice și un scaun cu rotile și susține că facturile medicale și taxele legale l-au falimentat.

Însă nu și-a pierdut speranța după decizia luată săptămâna aceasta de Tribunalul Central Districtual din Pest.

Nu este clar dacă el va putea să conteste hotărârea, însă conform acesteia riscă o pedeapsă de 2 ani de închisoare și este obligat la plata chentuielilor de judecată în valoare de aproximativ 5.000 de euro.

Sandor spune că este o victimă a sistemului de asigurări și vrea să studieze Dreptul pentru a-i ajuta și pe alții care ajung în situații similare.


CLICK - Follow us on Google News