Băsescu: «Nimeni nu știe cât timp ne acoperă vaccinul. Testarea în masă acum se face»

26 Feb 2021 | scris de Ioana Tomozei

Traian Băsescu a vorbit, la România TV, despre vaccinurile împotriva coronavirusului, afirmând că a discutat cu producătorii și că niciunul dintre ei nu poate oferi garanții asupra unei perioade de eficacitate.

Băsescu: «Nimeni nu știe cât timp ne acoperă vaccinul. Testarea în masă acum se face»

”Probabil se va introduce și acest pașaport de vaccinare, e o problemă autonomă a fiecărui stat, nu intră sub tutela Comisiei Europene.

Cei care au vaccin vor putea intra, cei care nu îl au trebuie să arate un test PCR. E un element de simplificare, nu de complicare a lucrurilor.

Actualele vaccinuri nu acoperă tulpinile din Brazilia și Africa de Sud. Acum se studiază dacă acoperă tulpina din Marea Britanie.

Aceste vaccinuri nu au fost testate pe populație. Testarea în masă acum se face. Un vaccin, în mod normal, se face în 5-10 ani.

Eu am stat de vorbă cu producătorii de vaccin. Ei de aia nici nu garantează mai nimic prin contractele cu UE. Nimeni nu știe cât timp ne acoperă vaccinul, dacă e pentru 3 luni, 6 luni, 1 an, 2 ani. Se va vedea după campania de vaccinare.

Se pare că vaccinul Pfizer ar garanta 12 luni, dar vom vedea peste 12 luni. Toate cele trei vaccinuri par să facă față noii tulpini din Regatul Unit. Dar, se pare că.. Nimeni nu spune cu siguranță că o acoperă. Se încearcă o îmbunătățire a vaccinului.

Eu i-am avut în față pe cei de la Oxford, nu discut despre ceea ce citesc prin ziare, ci ce am vorbit cu oamenii aceia. E avantajul de a fi europarlamentar.”, a declarat Traian Băsescu la România TV.


CLICK - Follow us on Google News