Bătrână, în izolare, cercetată după ce a ieșit să ia alimente. Nimeni nu a ajutat-o, a mâncat zile întregi doar zahăr...

04 Aug 2020 | scris de Ioana Tomozei

Încă o dovadă a faptului că nu mai suntem oameni...

Bătrână, în izolare, cercetată după ce a ieșit să ia alimente. Nimeni nu a ajutat-o, a mâncat zile întregi doar zahăr...

O femeie în vârstă de 71 de ani, din județul Gorj, este cercetată penal sub acuzația de zădărnicirea combaterii bolilor, după ce a ieșit din casă ca să își cumpere de mâncare, în timp ce era în izolare. 

Bătrâna a fost găsită pe stradă la doar câteva zile după ce fiica ei, confirmată cu coronavirus, fusese internată la spitalul din Târgu Cărbunești.

Femeia a stat singură în casă mai multe zile și a mâncat doar zahăr pentru că nu avea alte alimente în gospodărie.

Atunci când și-a luat inima-n dinți și a plecat să își ia de mâncare și a fost prinsă de polițiștii din comuna Turcinești, care au identificat-o și i-au deschis dosar penal.

Bătrâna a fost dusă la spital, întrucât starea ei de sănătate era precară.

În toate zilele în care a stat singură în casă, autoritățile din Turcinești nu au trecut niciodată să o vadă sau să o întrebe dacă are nevoie de ceva, deși fiica femeii luase legătura cu ele de mai multe ori, cu această rugăminte.

"Am mai avut cazuri de izolare, am intervenit la toată lumea, am ajutat.

La acest caz este un caz special. Este o familie care în fiecare zi când mama, când fiica, se prezentau la primărie și se reclamau una pe alta.

Am trimis imediat când am aflat asistentul social, medicul de familie, șeful Poliției.

I-au fost puse în vedere mamei că nu trebuie să umble pe stradă și că mă poate suna oricând dorește.

Eu am sunat-o pe fiică, am vorbit cu mama ei care a rămas singură. I-am spus să ne spună tot ce dorește. Chiar ieri am vorbit cu fata, este mai bine.

Mă surprinde faptul că spune că nu ne-am implicat", a declarat pentru Digi24 Dumitru Modrea, primarul comunei Turcinești.


CLICK - Follow us on Google News