Un cuplu de români şi-a abandonat bebelușul de 4 luni pe o stradă din Verona

16 Oct 2020 | scris de Anita Raicu

Doi tineri din România, care s-au stabilit în urmă cu un an în Italia, n-au avut niciun fel de mustrări de conștiință atunci când şi-au abandonat copilul în vârstă de 4 luni pe o stradă din Verona.

Un cuplu de români şi-a abandonat bebelușul de 4 luni pe o stradă din Verona

Bebelușul a fost găsit aproape de miezul nopţii de un cetăţean pakistanez. Era abandonat pe o stradă din Verona, scrie publicaţia italiană TG Verona.

Copilul a fost dus la spital şi este în stare bună, ceea ce l-a salvat fiind pătura din lână în care părinţii săi l-au abandonat.

Din fericire, micuţul Zeno, aşa cum a fost numit de medicii de la secţia de Pediatrie a  spitalului Borgo Trento după numele sfântului protector al oraşului, se simte bine şi în zilele următoare serviciile sociale ale municipiului Verona îi vor asigura protecţia şi îngrijirea.

Autorităţile au dat de urma celor doi, avertizate fiind de o cunoştinţă a acestora, care îi găzduia.

Gazda celor doi români a auzit că în oraş a fost găsit un bebeluş abandonat, iar în momentul în care a ajuns acasă a observat lipsa copilul cuplului de români.  

Investigaţiile sunt în curs de desfăşurare pentru a înţelege ce i-a condus pe cei doi părinţi la un gest atât de extrem, dacă a fost doar disperarea pentru sărăcia lor economică sau dacă există motive de altă natură.

Un consilier pentru servicii sociale de la Primăria din Verona le-a declarat jurnaliştilor că foarte multe persoane contactează autorităţile, arătându-şi disponibilitatea de a înfia bebeluşul.


CLICK - Follow us on Google News