Bianca Andreescu, campioană la US Open, după ce a învins-o pe Serena Williams

07 Sep 2019 | scris de Ioana Tomozei

”Nu mă întrebaţi ce înseamnă calificarea în finală pentru că nu ştiu. Dacă cineva mi-ar fi spus în urmă cu un an că voi ajunge aici, în finală, anul acesta, i-aş fi spus că e nebun. Cred că totul a început pentru mine la Auckland.

Bianca Andreescu, campioană la US Open, după ce a învins-o pe Serena Williams

Indian Wells-ul a fost momentul decisiv pentru ascensiunea mea. Este ireal. Este ireal ce mi se întâmplă. Nu ştiu ce să spun, e un vis devenit realitate. Finală cu Serena la US Open - nu ştiu ce să spun, este nebunie curată”, spunea Bianca Andreescu imediat după ce se calificase ]n finala US Open.

Iar frumoasa nebunie a continuat, Andreescu impunându-se extrem de autoritar în fața Serenei Williams în două seturi, scor 6-3, 7-5.

A ieșit încă o dată la lumină lipsa totală de civilizație a publicului american, i-am putea zice chiar mârlănie, care prin urletele scoase la mingile câștigătoare ale americancei, chiar în timpul jocului, au reușit să o deconcentreze pe Andreescu, care părea să se fi desprins decisiv în setul doi, când conducea cu 5-1. 

”E greu de explicat. Sunt recunoscătoare. Am muncit din greu pentru acest moment. Anul acesta a fost ca un vis devenit realitate. Faptul că am putut să urc pe această scenă alături de Serena, o legendă a tenisului, e minunat.

Nu a fost simplu deloc. Am încercat să pășesc pe teren și să nu mă concentrez la adversară. E ușor de spus, mai greu de făcut, dar sunt mândră de felul în care am jucat. Publicul m-a ajutat să gestionez situația din setul secund (n.r. o ovaționa pe Serena Williams).

Știu că voiați să câștige Serena! Mă așteptam să revină, pentru că a făcut-o de multe ori în trecut. Mă bucur de modul în care am gestionat momentul. Vreau să mulțumesc echipei mele. Trebuie să vă dedic această victorie. Părinților mei nu pot să le mulțumesc suficient pentru tot ceea ce au făcut pentru mine. Vă mulțumesc și hai să continuăm!”, a declarat Bianca Andreescu, la finalul partidei.


CLICK - Follow us on Google News