Bill Gates finanțează construirea unor fabrici pentru producerea unui vaccin, deși va pierde câteva miliarde de dolari

03 Apr 2020 | scris de Anita Raicu

Prin intermediul unui clip video postat pe Twitter, Bill Gates a anunțat că a luat decizia de a finanța, prin fundația sa, construirea a șapte fabrici pentru șapte dintre vaccinurile împotriva noului coronavirus aflate în teste, anunță Business Insider.

Bill Gates finanțează construirea unor fabrici pentru producerea unui vaccin, deși va pierde câteva miliarde de dolari

Fondatorul Microsoft a declarat că este cât se poate de conștient de faptul că în final probabil doar două vaccinuri vor fi alese pentru producția în masă, ceea ce înseamnă că restul de cinci fabrici pe care le construiește se vor fi dovedit a fi cheltuieli inutile.

Gates a menționat că în momentul de față este foarte important ca toate cele șapte vaccinuri să aibă la dispoziție o fabrică în caz că vreunul dintre ele se va dovedi eficace și va avea nevoie să fie produs rapid în cantități mari. 

”Chiar dacă vor fi alese doar două vaccinuri, finanțăm toate cele șapte fabrici ca să nu pierdem timpul așteptând întâi vaccinul bun și construind abia apoi fabrica”, a spus Gates.

Cât despre pierderea banilor pentru fabricile care se vor dovedi inutile, Gates a spus că ”în situația în care se pierd mii de vieți și trilioane de dolari, merită să riscăm pierderea câtorva miliarde de dolari”.

Fundația deținută de Bill și Melinda Gates este recunoscută pentru finanțarea multor cercetări legate de epidemii.


CLICK - Follow us on Google News