Motivele divorţului dintre Bill şi Melinda Gates, în media americană: Legături nepotrivite cu Jeffrey Epstein 

10 Mai 2021 | scris de Cristina Romanescu

Media americană n-avea cum să rămână insensibilă la divorţul dintre Bill şi Melinda Gates și, scotocind, a ajuns la concluzia că ar fi cauzat în parte de relaţia pe care o avea fondatorul Microsoft cu omul de afaceri Jeffrey Epstein, care a fost găsit fără viață în închisoare în august 2019 în timp ce era anchetat pentru abuzuri şi trafic de minore.

Motivele divorţului dintre Bill şi Melinda Gates, în media americană: Legături nepotrivite cu Jeffrey Epstein 

Cuplul de miliardari şi-a oficializat separarea luni, 3 mai, după 27 de ani de căsătorie, dar, potrivit unor informaţii dezvăluite de Wall Street Journal, Melinda Gates lucrează alături de  avocaţi specializaţi în divorţ încă din octombrie 2019.

În opinia ei, căsătoria era ”ruptă iremediabil”. Motivul? Apariţia unor îngrijorări despre relaţiile pe care le avea soţul său cu Jeffrey Epstein, găsit mort la 10 august 2019 în celula sa din închisoarea din New York unde îşi aştepta definitivarea procesului pentru abuzuri sexuale şi trafic de minore.

În octombrie 2019, The New York Times scria că Bill Gates, fondatorul Microsoft, s-a întâlnit cu Jeffrey Epstein în mai multe rânduri şi chiar ar fi stat o dată până seara târziu în casa de pe Upper East Side, New York.

La acea vreme, purtătorul de cuvânt al Microsoft a declarat că relaţiile dintre cei doi miliardari erau centrate doar pe filantropie.

La rândul său, Bill Gates a exclus faptul că ar avea o relaţie privilegiată cu Epstein: ”L-am întâlnit, nu am avut o relaţie profesională sau amicală cu el”.

Vineri, Daily Beast a relatat despre o întâlnire între Bill Gates şi Jeffrey Epstein în 2013, la care a asistat şi Melinda Gates.

Potrivit unor amici contactaţi de publicația americană, Melinda Gates este încă ”bântuită” de acea întrevedere. ”Era un tip pur şi simplu odios”, o citează o sursă din anturajul său.

Averea cuplului Gates, estimată la 146 de miliarde de dolari, este de fapt miza principală a divorţului.

Încă din primele zile care au urmat anunţului separării, o companie înfiinţată de Bill Gates a transferat participaţii de peste 2 miliarde de dolari către patru societăţi aparţinând Melindei Gates.

Iar acesta nu este decât începutul procesului de împărţire a averii înainte de oficializarea divorţului, prevăzută în primăvara anului viitor, menţionează Bloomberg.


CLICK - Follow us on Google News