Scrisoarea lui Bill și Melinda Gates: «Trebuie să ne pregătim pentru următoarea pandemie cum ne pregătim pentru război»

28 Ian 2021 | scris de Ioana Tomozei

Într-o scrisoare publicată pe blogul lui, pe care o semnează alături de Melinda, soția sa, Bill Gates spune că sunt necesare investiţii de zeci de miliarde de dolari în fiecare an și propune crearea unui sistem global de alertă, care să avertizeze imediat despre apariția unui nou virus periculos, pentru a nu mai fi scăpat de sub control.

Scrisoarea lui Bill și Melinda Gates: «Trebuie să ne pregătim pentru următoarea pandemie cum ne pregătim pentru război»

”Nu ne putem permite să fim prinşi din nou cu garda jos. Ameninţarea următoarei pandemii va rămâne întotdeauna deasupra capului nostru - cu excepţia cazului în care lumea ia măsuri pentru a o preveni,” a scris miliardarul american.

Gates crede că pentru a evita ravagiile făcute de COVID-19, ”pregătirea pentru următoarea pandemie trebuie luată la fel de în serios ca ameninţarea războiului”.

”Oprirea următoarei pandemii va necesita cheltuirea a zeci de miliarde de dolari în investiţii în fiecare an, dar amintiţi-vă că costul pandemiei COVID-19 pentru întreaga lume este estimat la 28 trilioane de dolari.

Lumea trebuie să cheltuiască miliarde pentru a economisi trilioane şi pentru a preveni milioane de decese. Cred că este cea mai bună, cea mai rentabilă poliţă de asigurare pe care şi-o poate permite lumea”, mai scrie Bill Gates.

În opinia lui Bil Gates, ”cea mai mare parte a investiţiei trebuie să provină din ţările bogate, deoarece guvernele lor au cel mai mult de câştigat”.

Pe lângă investiţiile ştiinţifice care ar trebui să facă posibilă înfrângerea pandemiei COVID-19 şi a altora viitoare (diagnostice, vaccinuri, tratamente etc.), Gates solicită, de asemenea, înfiinţarea unui ”sistem global de alertă, de care nu dispunem azi la scară largă”, pentru a putea detecta epidemiile cât mai curând posibil.


CLICK - Follow us on Google News